top_index.gif (74913 bytes)
F Etusivu F Fuusio F Pelaajat F Kalenteri F Tilastot F Raportit F Galleria F Linkit F Arkisto 11.11.2006


Raportit
dotline.gif (899 bytes)
Salibandy

2006-2007
2005-2006

2004-2005
2003-2004
2002-2003
2001-2002
» 2000-2001

Jalkapallo

Kylpylä-Cup 2005
Kylpylä-Cup 2004
Kylpylä-Cup 2003
Kylpylä-Cup 2002

Salpausselkä Kuppi 2008
Salpausselkä Kuppi 2007
Salpausselkä Kuppi 2006
Salpausselkä Kuppi 2005
Carlsberg Soccer tournament 2004
Carlsberg Soccer tournament 2003
Carlsberg Soccer tournament 2002

Salibandy1. divari 2000-2001

RAPORTTI

SIJOITUSPELIT:

3. Kierros: SC Rosvosektori - Fuusio 9 - 6

Kauden päättävään otteluun Fuusio lähti valitettavasti vain kuusi miehisellä joukkueella. Vastassa oli tutun vahva SC Rosvosektori. Asetelmat olivat Fuusion puolella ja tasuri takaisi viidennen sijan. Ottelu alkoi aika varovasti. Fuusio lähti vähän fysiikkaa säästellen peliin ja aloitteen otti Rosvosektori, joka teki melko pian myös avausosuman. Tämän Fuusio kuittasi nopeasti. Sitten tuli ensimmäisen jakson musta hetki. Parilla nopealla hyökkäyksellä Rosvot tekivät jo 3-1 maalit. Fuusion pakit olivat hyökkäyshommissa. Onneksi nämä samaiset pakit hoitelivat kavennukset loistavilla sooloillaan. Ensin Lasse kieputti pari Rosvoa nippuun ja kavensi tilanteen. Kari teki tämän saman hetki ennen taukoa ja näin huilimaan tasanumeroissa 3-3.

Toinen jakso lähti hyvin käyntiin ja Fuusio oli erinomaisesti pelissä mukana. Rosvot tekivät jäivät pian ensimmäisen kerran alakynteen Peltsin maalatessa yläkulmaan. Valitettavasti tasoitus tuli heti seuraavassa hyökkäyksessä. Näin tasaisesti edettiin aina tilanteeseen 6-5 Fuusiolla, jolloin Peltsi sai pallottoman miehen estämisestä "kevyesti" jäähyn. Rosvot käyttivät miesylivoiman hyväkseen ja tulivat tasoihin. Jakson viimeinen vitonen meni sitten omaa maalia putsatessa Rosvojen tehtaillessa maaleja Fuusion väsyneitä miehiä vastaan. Turpiin tuli, mutta hyvällä fiiliksellä. Eli päivän työ oli onnistunut, sillä tappio ei päässyt kirvelemään hyvää ja hauskaa liikuntahetkeä. Hyvin taisteltiin, jopa laidat ryskyen (Kari oli paha poika), ja tehtiin matsista tiukka ja upea päätös tälle kaudelle. Eiköhän me tästä jatketa taas syssymmällä.

MOM - Peltsi

2. Kierros: Fuusio - Animals 5 - 3

1. Kierros: Jytinä - Fuusio 2 - 511. Kierros: Ballbreakers - Fuusio 8 - 3

Fuusio pelasi viimeisellä kierroksella teoriassa vielä viimeisestä play-off paikasta. Fuusio tarvitsi neljänteen sijaan voiton sarjajohtajasta ja muiden joukkueiden epäonnea. Alku ei paljoa lupaillut, sillä Ballbreakers aloitti terävästi ja meni nopeasti 2-0 johtoon. Tämän jälkeen Fuusio heräsi taistelemaan ja kavensi ensin Janan maalilla, Sami tasoitti sen jälkeen ylivoimalla ja seuraavasta hyökkäyksestä mentiin johtoon Karin osumalla. Näissä 2-3 numeroissa tauolle. Ensimmäinen jakso oli Fuusiolta hyvä esitys ja voitto näytti vielä tässä vaiheessa mahdolliselta.

Toinen jakso aloitettiin alivoimalla, josta onneksi selvittiin, mutta pian tuli kuitenkin Bad Habitsin tasoituksen vuoro maalinedusvaparista. Fuusio sai vielä toisenkin jäähyn, joka hoidettiin kunnialla. Ballbreakers otti kuitenkin johdon tämän jälkeen. Ottelun kulminaatiopiste tuli jakson puolivälissä, jossa Fuusio ensin missasi rankkarin ja pian tämän jälkeen tehtiin "oma maali". Näin katkesi Fuusion selkäranka ja viimeinen vitonen oli sellaita hurlumheitä, että huh huh. Kai joku saatto Viljasen kotiin, ettei jäänyt hallille pyörimään ! Turpiin tuli ja pleipparit jäivät ensi kauteen. Loppujen lopuksi pudottiin aina 8. asti. Sijoituspeleissä (5.-8. sijan joukkueet) on mahdollisuus vain parantaa sijoitusta !

MOM - Kari

10. Kierros: Fuusio - Animals 5 - 2

Runkosarja lähestyy loppuaan ja Fuusio taistelee kynsin hampain pääsystä neljän joukkoon. Runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Fuusion kunnon testasi aikaisemmilta vuosilta tuttu Animals. Fuusio sai jalkeille vain tarvittavat kuusi miestä, mutta nämä olivat kaikki kovassa iskussa. Ensimmäistä jaksoa oli pelattu viitisen minuuttia kun kesken Fuusion painostuksen tulee virhe pakeille ja vastustaja pääsi yksin läpi; 1-0. Tämän jälkeen alkoi varsinainen Fuusion näytös, jonka sankarina hääri tuttu mies, Jana. Ensimmäisen jakson aikana Jana teki hat trickin ja saalisti syötön Teron maaliin. Fuusio tauolle siis johdossa 4-1.

Animals kiristi toiselle jaksolle karvausta, mutta Fuusio kesti tämän hyvin välttäen virheitä. Peli ei aina ollut kaunista, mutta sitäkin tehokkaampaa. Animals onnistui jakson puolivälissä kaventamaan maalin edustalta, mutta pian Jana kävi tekemässä lopun Animalsin kiristä. Veskarin puikoista ottelun neljäs osuma. Lopussa Fuusion puolustus alkoi väsyä, mutta Martsa maalissa onnistui silloin kun puolustus ei. Näin upean ottelun jälkeen ansaittu voitto ja helvetin hyvä fiilis. Taistelu play-off paikasta jatkuu. Viimeisellä kierroksella panokset kovenevat ja vastustajaksi tulee sarjakärki.

MOM - Jana

9. Kierros: Fuusio - Pelikaani 5 - 4

Uuden vuoden tauko ei katkaissut Fuusion voittoputkea, vaan sitä jatkettiin Pelikaanien kustannuksella vuoden ensimmäisessä koitoksessa. Fuusio sai jalkeille runsaslukuisen joukueen ja kaikille pelaajille löytyi vaihtomies. Kun setti vielä höystettiin krapulaisella maalivahdilla oli joukkue valmis. Ensimmäinen jakso alkoi heti Pelikaanien maalilla. Tämä onneksi kuitattiin melkein välittömästä ylivoimalla maalitykki Janan toimesta. Erittäin tasaista ja fyysistä ottelua jatkettiin tasapäin ja tauolle siirryttiin tasanumeroissa 3-3. Jana ampui kaikki Fuusion kolme maalia.

Toisen jakson Fuusio pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt. Jakso jatkui tasaisena ja Fuusio ei lannistunut vaikka Pelikaani menikin maalin johtoon. Illan sankarit löytyivät vanhoista ikivihreistä Fuusiolaisista. Hyökkäyksessä paikkansa ottanut Jake tasoitti ottelun jakson puolessa välissä etukulmasta. Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa huudatti Pekka Fuusiota tekemällä omasta reboundista voittomaalin. Erän loppuhetket olivat tiukkaa vääntöä, kunnes Pelikaanin hermo petti pari minuuttia ennen loppua. Martsaa ajettiin jäähyn arvoisesti selkään ja tätä ei Pelikaanien vaihtopenkki sulattanut vaan sieltä kaksi miestä puhui itsensä suihkuun. Loppu meni helposti kahden miehen ylivoimalla ja pisteet Fuusiolle.

MOM - Jana

8. Kierros: Fuusio - A-play 6 - 2

Siirretyssä ottelussa A-playtä vastaan näytti Fuusion peli alusta asti pirteämmältä kuin alkukauden matseissa häntäpään porukoita vastaan. Pelin edetessä Fuusio ajoittain jopa sortui hurlumhei-meininkiin, josta vastustaja pääsi maalinsa tekemään. Fuusio siirtyi Jussin tarkalla yläkulmakudilla johtoon, jota pian lisäsi Karin sijoitus hyvän esiintulon jälkeen. Lasse innostui nousemaan hyökkäysten kärjeksi ja sai kyseenalaista "kunniaa" tästä. A-play kavensi nopean ylivoimahyökkäyksen jälkeen 2-1:n. Fuusio kuitenkin tauolle 3-1 johdossa.

Toisella jaksolla lähdettiin vain lisäämään vauhtia sen sijaan, että olisi ruvettu pakolla varmistelemaan omaa johtoa. Paikkoja riittikin runsaasti, mutta onnistumisia ei aivan yhtä paljon. Parasta antia oli kuitenkin Fuusion alivoimapeli, jonka aikana onnistuttiin kahdesti maalinteossa. Fuusiosta penkille pääsi Lasse omien töppöilyjen jälkeen, toinen penalti Jussille. Toinen jakso sujui vauhdikkaasti hyökäten, ajoittain hieman liiankin kanssa. Vastustajalla ei onneksi pallo tuntunut pomppivan kotiinpäin ollenkaan ja paikantyngätkin hukattiin pomppiviin syöttöihin tai viivästelyyn. Matsi oli kaiken kaikkiaan Fuusiolta askel jälleen parempaan suuntaan. Erityisesti hyökkäyspäässä onnistuttiin luomaan paljon hyviä paikkoja, joista oli voinut paremmalla onnella viimeistellä rumatkin lukemat. Pisteet kotiin ja hyville mielin joulutauolle voittoputkessa.

MOM - Kari

7. Kierros: SC Rosvosektori - Fuusio 2 - 4

Fuusiota vastaan asettui tappioputken jälkeen sarjakakkonen SC Rosvosektori. Kymmenen pelaajan voimin Fuusio aloitti pelin varmasti ja virheitä vältellen. Viiden minuutin pelin jälkeen Tero sai jäähyn väärästä etäisyydestä ja Rosvosektori teki johtomaalin nätin kuvion päätteeksi. Pian tämän jälkeen Jussi tasoitti maalinedustalta pienen hässäkän jälkeen. Seuraavassa vaihdossa Mikko vei Fuusion johtoon. Jakso eteni tasaisesti molempien pitäessä palloa, mutta vaarallisia tilanteita ei juurikaan nähty. Viitisen minuuttia ennen loppua Juhan olkapää meni sijoiltaan vastustajan hyökkääjän ajautuessa hänen päälleen. Martsa otti paikan maalissa. Jakson loppunumerot viimeisti Kanki näyttävän syöttöpelin päätteeksi. Erinomainen nousu taustalta ja tarkka laukaus !

Toinen jakso yritettiin pelata omaa varmaa peliä, siinä kuitenkaan aivan onnistumatta. Paniikkia ei kuitenkaan syntynyt ja Samin maalinedustamaalin jälkeen ottelu tuntui ratkeavan. Fuusion onnistui pitää seuraava vitonen takaiskuitta, vaikka oma pallollinen peli oli vaikeaa. Rosvosektori tasoitti viitisen minuuttia ennen loppua, mutta siihen heidän vauhtinsa hyytyikin. Kunnon kirivaihdetta ei vastastajalta löytynyt ja melko helposti Fuusion onnistui varmistella voitto ja pisteet kotiin. Pitkästä aikaa Fuusio jaksoi koko ottelun tehdä nöyrästi töitä ja pitää omista rooleista kiinni. Kaunista peli ei ollut tänäänkään, mutta riittävän tehokasta. Mutta miksi vain kärkijoukkueet sytyttyvät joukkueen onnistumisiin ja voittoihin ? Tähän kysymykseen olisi pitänyt löytää vastaus ehkä jo vähän aikaisemmin.

MOM - Martsa

6. Kierros: Bad Habits - Fuusio 6 - 4

MOM - Sami

5. Kierros: Fuusio - Ohari 3 - 5

Pari nukuttua yötä ei avannut Fuusio umpisolmua. Ottelua Oharia vastaan alkoi samalla sählingillä mihin Jytinän kanssa jäätin. Ensimmäinen jakso oli todella vaikea Fuusiolle. Kunnon maalipaikkojakaan ei saatu luotua. Ohari onnistui pari kertaa taidolla ja kerran puhtaasi säkällä. Puolikentästä ammuttu kuti muutti suuntaan pakin jalasta ja verkko heilui Juhan takana.

Toisella jaksolla Fuusio alkoi karvata voimakkaammin ja Oharin peliä saatiinkiin sotkettua. Erän puolivälissä Markuksen veto yllätti Oharin veskarin ja puikoista Fuusiolle ensimmäinen maali. Fuusio innostui tästä maalista melkoisesti ja hetken päästä Tero onnistui edelleen kaventamaan. Oharin onnistui kuitenkin kasvattaa johtoaan Fuusion rohkeittein pelinavausten kustannuksella. Toinen osuma läpiajosta ja toinen karvauksen kautta. Fuusio kiristi vauhtia loppua kohti ja pelasi viimeiset puolitoista minuuttia ilman maalivahtiakin, mutta tuloksetta. Jakso voitto kuitenkin meille. Ehkä se tästä vielä lähtee.

MOM - Martsa

4. Kierros: Fuusio - Jytinä 0 - 3

Perjantai illan kamppailuun Fuusio lähti parin vaihtomiehen voimin. Ensimmäinen jakso oli melkoista sähellystä puolin ja toisin. Erän alussa hyökkäyksiin lähteminen tuotti vaikeuksia, loppupuolella taas puolustusta vietiin. Jytinä tuli vastaan hieman paremmalla tekniikalla ja syvemmällä vaihtopenkillä, mutta ei heidänkään pelinsä heinouksia viljellyt. Kun erää oli pelattu vartti meni Jytinä johtoon Fuusion huonon purun kautta saadulla maalipaikalla. Loppuerän Fuusio keskittyi pelaamisen sijasta purnaamaan toisilleen.

Toiselle jaksolle lähdettiin ensimmäistä agressiivisemmin. Karvaus tuottikin muutamia paikkoja erän alkupuolella, mutta Jytinän veskari pelasi loisto-ottelun ja maalit jäi syntymättä. Tai näkemättä tuomarilta. Mikko tuuletteli jo vanhanaikaista, mutta tuomari Ropponen antoi pelin jatkua. Jussi kilautteli tolppaan ja Markus teki yhtä epämääräisen maalin kuin Mikkokin; vain vihellys keskiympyrään jäi puuttumaan. Jytinä otti muutamia melko typeriä jäähyjä toisella jaksolla, joita Fuusio ei onnistunut hyödyntämään lainkaan. Jytinä toisen maalin teki maalineteen unohdettu hyökkääjä. Kolmas tuli nopean ylivoima hyökkäyksen päätteeksi. Fuusion karvaus rupesi loppuakohti hiipumaan ja pakka aukeni jonkin verran. Suurin ongelma oli kuitenkin maalipaikoista puuttunut terävyys; viimeinen syöttö, haltuunotto ja laukaus epäonnistuivat tänään. Paikkoja oli riittävästi ottelun ratkaisemiseen.

MOM- Juha

3. Kierros: Black Devils - Fuusio 2 - 4

MOM - Jana

2. Kierros: NSB - Fuusio 8 - 2

Toiselle kierroksella Fuusio sai jalkeille tavallisen kokoonpanon, mutta se ei tuntunut auttavan. Vahvasti joukkuehengelle tuoksunut Fuusio oli vastaantulijana NSB:n näyttäessä yhden kosketuksen ja suorien vetojen vahvuuden. Ennen kuin Fuusio oli pelissä mukana oli tilanne jo vastustajalle 3-0. Tämän jälkeen peli tasoittui ja jakson loppu mentiin tasapäisesti, mutta ilman maaleja. Fuusio hyökkäykset päättyivät liian usein ilman vetoa vastustajan kulmiin.

Toisella jaksolla ei ollut paljon eroa ensimmäiseen. Fuusio piti palloa hallussaan, mutta tehottomasti. Jakson alussa Jana onnistui hyvän henkilökohtaisen suorituksen jälkeen. Fuusio aikalisä tilanteessa 5-2 näytti tehostavan vastustajan peliä omaamme enemmän. Kovempi karvaus ei tuottanut toivottua tulosta, vaan vastustaja rankaisia nopeilla ja hallituilla vastahyökkäyksillä lyöden taululle tylyt 8-2 lukemat.

Asetta korkeampi divisioona on myös selvästi astetta kovempi divisioona. Jaoston tuomaritoiminta ollut toistaiseksi kiitettävää tasoa. Aikaa on kaikkeen tekemiseen on vähemmän. Näyttäisi siltä, että Fuusio vahvuudet aikaisemmilta kausilta, kova liike ja tsemppi, olisivat jääneet kakkosdivariin ja heikkoudet, pomppivat syötöt, vedottomuus ja hyökkäysstragian puute näyttävät entistä heikoimmilta. Peliä hierotaan liikaa ja se ajautuu kulmiin. Pakkeja ei pystytä hyödyntämään hyökkäyksissä samalla tavoin kuin muilla joukkueille. Fuusion vedoilla pärjättäisiin ehkä nelosdivarissa, mutta ykkösessä ne ovat lähinnä surkuhupaisia. Edessä saattaa olla opettava kausi, mikä ei sinänsä ole pahitteeksi, jos vain jaksetaan tehdä töitä ja oppia paremmilta.

MOM - Mikko

1. Kierros: Kumiankat - Fuusio 3 - 3

Kumiankkojen toivomuksesta siirretty peli aiheutti valitettavasti Fuusiolle vajausta. Matsiin lähdettiin kuitenkin parin vaihtomiehen voimin. Ensimmäinen jakso oli melko hermostunutta ja tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta. Sen kummempia kuviota tai hienouksia ei pystytty tarjoamaan puolin eikä toisin. Fuusio lähti peliin taloudellisella liikkeellä ja karvaus jätettiin vähemmälle. Kumiankoilla oli kuitenkin selviä vaikeuksia saada hyökkäyksiään käyntiin hyvin ryhmittynyttä Fuusiota vastaan. Toisaalta Fuusion omat hyökkäykset eivät paljon ideaa pitäneet sisällään ja ajautuivat liian usein kulmiin. Ensimmäinen jakso maaliton.

Toinen jakso alkoi synkästi, sillä epäonnistuneesta purkupallosta pääsi vastustaja tekemään avausmaalin. Tämä herätti Fuusiota ja nopeilla vastahyökäyksillä tultiin ensin tasoihin ja mentiin pian jo johtoonkin. Maalit Peltsille, Mikolle ja Janalle. Janalle oltiin pujottamassa jo sankarinviittaa, sillä Fuusio sai rangaistuslaukauksen erän puolivälissä, mutta maali jäi tekemättä. Pian tämän jälkeen Kumiankat mittautti Peltsin mailan ja se todettiin jäähyn arvoiseksi. Kumiankat onnistui vielä ylivoimassaan kaventamaan pelin 2-3. Fuusion johdon varmistelu ei onnistunut ja loppu meni melko sekavaksi paniikiksi. Hyökkäysten avausten sijaan roiskittiin pallot vain pois omalta alueelta. Kumiankat tasoittikin pelin pari minuuttia ennen loppua napakalla kaukolaukauksella. Fuusio oli silti tyytyväinen pisteeseen.

MOM (Man Of the Match) - Peltsi
Urheiluseura Fuusio ry
Tanssimäenkatu 12 C 55  15240 Lahti
fuusio@urheiluseurafuusio.com

Martsa ã 2005