top_index.gif (74913 bytes)
F Etusivu F Fuusio F Pelaajat F Kalenteri F Tilastot F Raportit F Galleria F Linkit F Arkisto 11.11.2006


Raportit
dotline.gif (899 bytes)
Salibandy

2006-2007
2005-2006

2004-2005
» 2003-2004
2002-2003
2001-2002
2000-2001

Jalkapallo

Kylpylä-Cup 2005
Kylpylä-Cup 2004
Kylpylä-Cup 2003
Kylpylä-Cup 2002

Salpausselkä Kuppi 2008
Salpausselkä Kuppi 2007
Salpausselkä Kuppi 2006
Salpausselkä Kuppi 2005
Carlsberg Soccer tournament 2004
Carlsberg Soccer tournament 2003
Carlsberg Soccer tournament 2002

Salibandy 1. divari 2003-2004

OTTELURAPORTTI SALIBANDY 2003 - 2004 1. DIVISIOONA / MESTIS

Mestis Finaali M.O. - Fuusio 4 - 7

Kauden huipennusta oli Energiahalliin tullut seuraamaan 91 henkeä. M.O. oli otteluparin selvä suosikki ja lähti otteluun ehkä alitajuisesti takki auki- asenteella. Fuusiolla finaalissa oli kaksi hyökkäysketjua (Sami-Pekka-Lasse ja Jussi-Joksu-Ville) sekä pakkeina Martsa, Tepi ja Jana. Ottelu alkoi Fuusion kannalta taianomaisesti. Ensimmäisessä hyökkäyksessä Lasselle pelattiin hyvä paikka, jonka maalivahti torjui eteensä ja rebound-hässäkästä Sami iski avausmaalin kun pelin ensimmäinen minuutti oli vielä käynnissä. Fuusion hurja itsetunto sai lisää voimaa kun Ville iski pallon upouuden lavan voimin ensimmäisellä vedolla maaliin. Ennenkuin M.O. ehti tajuta mitä oli tapahtumassa oli Lasse jo tehnyt 3-0 hienolla ylämummovedolla ja Ville taikamailallaan 4-0. Ensimmäistä jaksoa oli tässä vaiheessa pelattu noin puolet ja M.O. otti aikalisän. Heti aikalisän jälkeen M.O. kavensi helponlaisesti 4-1. Fuusio selkäranka otti iskun keveästi vastaan ja usko omaan peliin säilyi vahvana takaiskusta huolimatta. Ottelun komein maali nähtiin kun Fuusio pääsi jakson lopulla pelaamaan ylivoimaa. Jana siirsi pallon keskiympyrästä Villelle oikeaan laitaan, joka jatkoi suoraan puolustusneliön läpi takakulmalle nousseelle Joksulle, joka pääsi takatolpalta lyömään pallon satavarmasti verkon perille. M.O. teki vielä taukonumeroiksi vapaalyönnistä 5-2.

Toinen jakso Fuusiolta alkoi sekavasti ja peli pyöri Fuusion puolustusalueella. Vetopaikat otettiin kuitenkin tarkasti pois ja kello kävi koko ajan Fuusion hyväksi. Jussi otti jakson alkuun kaksi jäähyä, joista jälkimmäisen M.O. hyödynsi ja tuli kahden maalin päähän. Ottelun kulminaatiopiste oli jakson keskivaiheilla, jolloin M.O. veto vasemmalta laidalta näytti olleen maalissa. Kapa kaivoi kuitenkin pallon kainalostaan ja heitti nopean avauksen pystyyn Samille. Samia rikottiin jäähyn arvoisesti ja näin M.O.:n kavennusmaalilta näyttänyt tilanne kääntyikin heidän alivoimakseen. Ottelun ratkaisi Samin illan toinen osuma, jolla Fuusio siirtyi ottelun loppupuolella 6-3 johtoon. Tämän jälkeen M.O. antautui ja viimeiset pari minuuttia jäivät muodollisuudeksi, vaikka molemmat vielä kerran onnistuivatkin maalinteossa.

Finaaliottelu ratkesi niihin Fuusion vahvuuksiin, joilla se oli edennyt finaaliin asti. Erinomainen joukkuepuolustus, hyvä maalivahtipeli sekä täydellinen itseluottamus ja joukkuehenki. M.O. joutui tyytymään mestishopeaan jo neljännen kerran peräkkäin. Kortteliliiga palkitsi Fuusion ottelun parhaiksi Ville Jäppisen ja Lasse Viljasen.

MOM - Ville (3+1)

Välierä 2. osaottelu RC Huikka - Fuusio 6 - 2, jatkoaikavoitolla Fuusio finaaliin

MOM - Pekka (kultainen maali)

Välierä 1. osaottelu Fuusio - RC Huikka 7 - 5

MOM - Mikko (3+0)

13. Kierros: Fuusio - Lapa FT 8 - 2

Runkosarjan päätöskierroksella vastaan asettui viime vuoden mestari Lapa FT. Yllättäen jopa ykkösdivarin playoffien ulkopuolelle jäänyt Lapa aloitti pelin ilman vaihtomiehiä. Henkisesti raskaan kauden viimeiseen otteluun rennolla asenteella lähtenyt Lapa pelasi ottelun alun hyvää bandyä. Fuusio sai kuitenkin aika ajoin hyviä kuvioita Lavan maalille, mutta viimeistelyssä tuntui olevan taas synkkä päivä. Vedot pääsääntöisesti ohi tai päin veskaria. Ns. tyhjiin oli kuitenkin helppo laittaa ja Mikko täräytti hyvän kuvion päätteeksi Fuusion johtoon viiden minuutin jälkeen. Lapa tuli tasoihin kun maalivahtivuoron saanut Martsa yllätettiin reboundista kymmenen peliminuutin kohdalla. Jakson lopussa Fuusion syöttöpeli rupesi toimimaan ja "Raipe" Viljanen jakoi ja Pekka&co tekivät. Ensimmäinen jakso Fuusiolle lopulta selvästi 4-1.

Toisen jakson alussa Lapa sai vaihtomiehen ja jaksoi pelata aktiivisemmin. Pitkät avaukset ja paine Fuusion maalilla toivat sille lukuisia vapaalyöntejä hyvistä paikoista. Fuusio oli kuitenkin hereillä ja Martsa antautui toisen kerran vasta epäselvän vaparikuvion päätteeksi. Valotaululle kirjattiin tuolloin numerot 6-2. Toisella jaksolla Fuusion ykkösmies Pekka komisteli tilastojaan entisestään ja Fuusio sai lopulta selkeän 8-2 voiton Lapa FT:stä, jolla varmasti jäi tästä kaudesta hampaan koloon kohtuullisesti tavaraa.

Fuusio pelasi hienolla asenteella ja tiukalla puolustuspelillä runkosarjan päätökseen. Runkosarjan saldo 11 voittoa ja 2 tappiota tullee säilymään Fuusion historiankirjoissa ennätyksenä pitkään. Martsa ja Lasse kävivät scouttaamassa välierävastustajan selvittävää ottelua M.O. vs. RC Huikka, jossa M.O. rankaisi Huikkaa maalein 7-2. Näin M.O. runkosarjan ykkönen ja Fuusiota vastaan asettuu RC Huikka, joka pelasi erittäin aktiivista ja vauhdikasta peliä, mutta joutui taipumaan erityisesti pistepörssin ykkösmiehellä Hannu Almille. M.O. maalivahtipeli oli jälleen todella hyvää.

MOM - Pekka

12. Kierros: SBS Saxby - Fuusio 2 - 8

Kauden toiseksi viimeiseen, kertaalleen siirrettyyn otteluun SBS Saxbyytä vastaan Fuusio sai pelimiehiä kentällisen ja kaksi vaihtomiestä. Maalissa vastuuta otti Tepi ja valmennuksesta Finlandiahiihtotoipilas Martsa. Molemmille erittäin tärkeä ottelu. Fuusio tarvitsi pisteitä säilyttääkseen toisen sijan runkosarjassa ja SBS Saxby taisteli neljännestä sijasta. Ottelu alkoi Fuusion lievessä hallinnassa. Reilun kuuden peliminuutin jälkeen Sami pääsi iskemään irtopallon maalin edustalta 1-0. Tämän jälkeen sai ensin Saxby jäähyn, mutta Jukka tasoitti jäähyt samantien ja näin jatkettiin hetki tasavajaalla. Kympin kohdalla Fuusion hyökkäyksen päätteeksi Mikko ampui yläputkeen ja heti seuraavasta vastahyökkäyksestä pääsi Saxby tasoittamaan. Jukka nappasi vielä toisen jäähyn päällä pelaamisesta. Tämä kuitenkin kestettiin hienosti. Jakson loppu oli Fuusion heiniä, ensin Pekka 2-1 ja sitten maalijyvänsä löytänyt Sami iski vielä kahdesti reikäpallon verkon perukoille ja näin taukojohto Fuusiolle 4-1.

Toisen jakson alkuun painotettiin tarkkaa oman pään pelaamista, sillä yleensä tässä on epäonnistuttu. Nyt Saxby pysyi aisoissa, vaikka Lasse otti jäähyn viiden pelatun minuutin jälkeen. Saxbyn ylivoima pyöri kuitenkin enemmän keskialueella pakkien siirrellessä palloa ja kunnon vetopaikat pelattiin hienosti pois. Kymmenen minuutin kohdalla oli Fuusiolla pari namupaikkaa, mutta ensin Ville ampui yläputkeen ja tämän jälkeen Pekka suti tyhjää takatolpalta. Hieman helpottavan viidennen maalin teki ns "ykkösketju" - Sami karvasi pallon upeasti itselleen, syötti Lasselle, joka vielä malttoi laittaa Mikolle, jolla oli kohtalaisen helppo työ tehdä viides maali. Vajaa minuutti tästä ja Saxby pääsi kaventamaan helpon oloisesti oikean laidan nopealla hyökkäyksellä.

Ottelun lähetessä loppua alkoi tunteet hieman kuumeta ja muutama Saxbyyn kaveri juoksi enemmän tai vähemmän pallon perässä silmät sumeena viimeiset minuutit. Onneksi tuomari piti pelin hallinnassa ja mitään hässäkkää ei päässyt syntymään. Joksu katkaisi Pekan upeasta passista Saxbyn toiveet tekemällä 6-2 viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Väsähtänyttä Saxbyytä päästiin vielä viimeisen minuutin aikana naruttamaan kahdesti kun ensin Ville onnistui oman pään aloituksesta nostamaan pallon tyhjään Saxby maaliin ja heti tämän perään Sami nautiskeli Pekan passista ja näin loppunumerot 8-2. Samille hurja neljän maalin ilta ! Saxbyn turhautumista kuvasi vielä maalivahdin todellä typerä jäähy viisi sekuntia ennen loppua kun hän ryntäsi estämään Pekkaa maalin takana. Kaverin kontrolli petti kyllä totaalisesti.

Upean taistelun jälkeen hieno voitto ja ansaitut pisteet. Fuusion peli on parantunut vain loppua kohden ja etenkin palloton pelaaminen on huippuluokkaa. Lisäksi maalivahtipeli on toiminut upeasti, olipa tolppien välissä sitten Kapa tai Tepi. Mestiksen playoffit varmistuivat näillä pisteillä !

MOM - Sami (4+0)

11. Kierros: Ohari - Fuusio 5 - 6

Saunaillan jälkeinen kierros... Luvassa siis aina vaarallinen ja jännittävä ottelu. Fuusio sai jalkeille kahdeksan pelimiestä enemmän tai vähemmän vetreässä kunnossa. Ottelu alkoi Oharin hallitessa peliä. Ensimmäinen kova tilanne kilpistyi Fuusion maalin tolppaan kolmen minuutin kohdalla. Heti perään tarvittiin Kapan pari hyvää torjuntaa pitämään numerot tasassa. Fuusion parhaasta maalipaikasta vastasivat ottelun alkupuolella Kirjavaisten veljekset. Jussi nosti Mikon laukauksesta tulleen reboundin niukasti yli maalin. Sami helpotti Fuusion tuskaa tekemällä avausmaalin kymmenen minuutin kohdalla. Heti tämän jälkeen Ohari sai jäähyn, mutta Fuusion ylivoima ei tuonut lisämaaleja; kumpaankaan päähän! Jäähyn jälkeen sattui harmittava takaisku. Tepi loukkasi polvensa vaarattoman näköisessä tilanteessa omassa puolustuspäässä. Tepi joutui jättämään kentän ja Mikko otti Tepin paikan puolustuksessa. Aika näyttää miten pahasti polvi meni. Fuusio piristyi jakson loppua kohden ja Pekka ja Jussi olivat lähellä onnistumista. Pelikellon näyttäessä 24:30 onnistui Joksu tekemään Pekan passista taukonumerot 2-0.

Toinen jakso alkoi painajaismaisesti. Kahden minuutin jälkeen peli oli tasan 2-2. Täysin käsittämätöntä. Tämän jälkeen nippu Kapan huippupelastuksia piti Fuusion pelissä mukana. Jakson puolivälissä Ohari otti toisen jäähyn. Tämä päästiin kuittaamaan maalilla. Mikko laukoi neliön keskeltä Fuusion johtoon. Tästä tuli uskoa ja virtaa väsyneille miehille. Lasse pyöräytti hetkeä myöhemmin pakin kahville ja latasi takanurkkaan 4-2. Harmittavasti Ohari pääsi tekemään vaparista 4-3. Pekka taituroi Oharin päädyssä pari pakkia ja veskarin kahville pyöräyttäessä maalin vanhanaikaisella ja näin Fuusion jälleen kahden maalin johtoon. Fuusion pakkikalusto ei päässyt toisella jaksolla lainkaan vaihtoon ja tämä alkoi näkyä huonoissa syötöissä. Mikon huonosta purusta pallo suoraan Ohari kärjelle maalin eteen ja peli 5-4. Ratkaisijaksi nousi targetpelaaja Viljanen, joka pyöräytti illan toisen maalinsa yksi-yksi tilanteesta aivan maalin edestä. Fuusion väsyneet pakit pistivät vielä pelin jännäksi. Terolla illan toinen "syöttöpiste", tosin tämä kaverille ja Ohari 6-5 kun peliä jäljellä 45 sekuntia. Ohari otti vielä veskarin pois ja painoi päälle kuin härkä, mutta Fuusio kesti Kapan loistopelastuksen avulla.

Karmea kamppailua, mutta komea oli voitto ! Kiitos vastukselle ja erinomaisesti viheltäneelle tuomarille. Fuusio taistelee kynsin hampain paikasta Mestiksen playoffeissa.

MOM - Lasse (2+0)

10. Kierros: Grand Star Café - Fuusio 0 - 3

Fuusio sai urheilukaffilaa vastaan täyden porukan; kaksi hyökkäysketjua ja kolme pakkia. Ottelun ensimmäinen jakso oli jäähyjen värittämä. Fuusio pääsi pelaamaan miesylivoimalla peräti neljä kertaa ja vain kerran alivoimapeliä. Ottelu alkoi perin verkkaisella vauhdilla eikä tempo juuri missään vaiheessa kovaksi yltynyt. Ensimmäinen vitonen meni pelaillessa ja sitten alkoi jäähyruljanssi. Fuusio sai pyöritettyä ylivoimaa keskiviivan tuntumassa, mutta vetopaikkoihin ei juuri päästy. Fuusion eduksi on laskettava, että nyt ylivoimalla oma pää pysyi täysin hallinnassa. Vihdoin jakson lopussa saatiin kuparinen rikki kun Mikko tälläsi keskeltä hyökkäysaluetta pallon hyvin torjuneen veskarin kautta maaliin. Tauolle nihkeissä 0-1 lukemissa.

Toinen jakso meni lähes ensimmäisen toisintona. Jäähyt taisivat mennä toisella jaksolla tasan ja peli hieman tasoittui. Ensimmäisellä jaksolla Kapan ei juuri tarvinnut torjuntatöihin ruveta, mutta toisella jaksolla pari tärkeää koppia pitivät Fuusion rauhallisena. Jakson keskivaiheilla Lasse pelattiin keskeltä läpi ja tuliterä "hand of doom" lähetti pallon takanurkkaan ja tilanne näin 2-0. Jakson viimeisen kympin aikana Grand Star nosti karvausta, mutta Fuusio alakerta pystyi pyörittämään peliä hyvin ja ilman paniikkia. Loppunumerot pyöräytti vanhanaikasella tyhjään maaliin hyvässä pisteputkessa oleva Jussi. Oma hyökkäyspeli tänään oli kuitenkin melko heikkoa ja vedot menivät kaikkialle muualle paitsi maalia kohti. Lisäksi tunnustusta on annettava vastustajan veskarille, erityisesti ensimmäisen jakson huipputorjunnoista. Fuusion tehopyssyt Pekka ja Ville joutuivat poistumaan kentältä ilman tehomerkintöjä. Hyvä omanpään pelaaminen tuotti kuitenkin Fuusiolle hyvin harvinaisen nollapelin ja näin täydet pisteet mielestäni ansaitusti meille.

MOM - Martsa (0+1)

9. Kierros: Fuusio - Lahnus-00 3 - 7

Vuoden ensimmäiseen peliin Fuusio lähti vain yhdellä vaihtomiehellä. Vastaan asettui yksi sarjan kärkiporukoista. Fuusio aloitti miehistöpulasta johtuen varovaisella keskialueen karvauksella ja kovalla puolustuspelillä. Lahnus tyytyi jauhamaan peliä pitkälti omien pakkien kautta ja tempo pysyi kurissa, mikä sopi Fuusiolle. Joksu sai maassa pelaamisesta kakkosen ja tämän aikana Lahnus jauhoi tekopaikan maalin eteen ja näin 1-0. Lahnus pääsi 2-0 johtoon huonon purun jälkeisessä ylivoimahyökkäyksessä. Fuusion onnistui kuitenkin kaventaa välittömästi tämän jälkeen. Lahnuksen peli katkaistiin keskialueella ja kahdella nopealla syötöllä oli pallo laitettu takatolpalta tyhjiin. Fuusio taisteli vielä ylivoimalla maalin edestä pelin tasoihin. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisen jakson alussa Lasse käveli vaihtoaitioon ja samalla Lahnus meni vapaalyönnistä johtoon. Tämän jälkeen vielä varsinainen säkämaali Lahnukselle, kun veto kääntyi mailaviidakosta suoraan ylämummoon. Fuusio lähti nyt yhdellä lisämiehellä kovaan karvaukseen ja takaa-ajoon, joka päättyi varsin surkeasti. Omasta vaparista huono anto pakille taaksepäin, kaveri yksinläpi ja 5-2. Lahnus siirtyi järkevästi tässä vaiheessa pelaamaan vain omaa päätään ja jätti karvauksen pois ja keskittyi katkoihin. Fuusion onnistui vielä tehdä yksi maali ja kaventaa peli 6-3, mutta viimeisen maalin teki vastustaja ja näin tärkeät pisteet kärkikamppailusta Lahnukselle maalein 7-3. Pelin taso eikä tempo kyllä ollut kärkitaistelun veroinen, mutta välillä näin kun miehiä ei riittänyt normaaliin peliin.

MOM - Jussi (2+0)

8. Kierros: Fuusio - Arpan Pallo 5 - 3

Yksi sarjan kärkiporukoihin veikattu Arpan Pallo oli Fuusion viimeinen vastus syyskaudella 2003. Ottelu eteni Fuusion kannalta erittäin tyypilliseen tapaan. Ekassa vaihdossa tuhannen taalan paikan hukkasi Sami, mutta pian oltiin maalin johdossa. Tälle kaudelle tyypillisesti vastustaja teki oman maalinsa Fuusion pelatessa ylivoimalla ?! Miksi yyvee on niiiin vaikeeta, somebody tell us please! Supertehokas ykkösketju meni uusiksi kun Lasse pyöräytti nilkkansa ottelun alkupuolella. Fuusio kuitenkin jatkoi erinomaisia otteitaan ja hyvän olon tunne saavutettiin vasta tilanteessa 4-1. Arpan Pallo pääsi maalinedushässäkän jälkeen kaventamaan 4-2, ja kun heti perään maaliverkot soivat jälleen Fuusion päädyssä, oltiin tutussa selkä seinää vasten tilanteessa. Mutta kuten aiemminkin tällä kaudella siitä selvittiin kuivin jaloin. Kova taistelu palkittiin kahdella pisteellä, kun Pekka laittoi reikäpallon Arpan tyhjään maalin ja ottelu oli ohi.

Isokokoinen vastustaja ja kovaa peliä sallinut tuomarilinja pisti Fuusion kaluston fyysisen haasteen eteen, mutta siitä selvittiin hyvin. Yksi ehdottomasti kauden parhaista peleistä, jossa Fuusio onnistui koko rintamallaan upeasti. Jo kauden toiseen peliin ehtinyt kovan luokan vahvistus Ville laukoi ahkerasti ja osui kahdesti maaliin ja useammin maalipuihin. Myös pisterohmu Pekka osui kahdesti. Tähdet kuitenkin Kapalle, joka piti joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä. Upea syyskausi takana, tästä on erittäin hyvä lähteä Joulun viettoon !

MOM - Kapa

7. Kierros: RC Huikka - Fuusio 4 - 10

Viime kaudelta tuttu RC Huikka testasi Fuusion kovan vireen runkosarjan puolivälissä. Molemmilla joukkueilla pelikalustoa oli paikalla sopiva määrä, vaikka kauden aikaisin (klo 11) peli oli kyseessä. Fuusio aloitti tutun vahvasti. Koko pelin mahtavassa vireessä ollut ketju Sami-Mikko-Lasse myllytti heti alussa pari mehukasta paikkaa, mutta viimeistelystä puuttui viimeinen terä. Samin läpiajo 15 sekunnin pelin jälkeen päättyi harmittavasti pallon karkaamiseen ohi maalin. Fuusio sai kuitenkin ottelun haltuun jakson puolivälissä pelatessaan ylivoimaa. Tehoketjun tehokkain eli Mikko iski pallon jo toistamiseen Huikan maaliin ja Fuusio johti jakson puolivälissä 2-0. Toinen hyökkäysvitja Jussi-Pekka-Joksu pääsi myös peliin mukaan ja oli paikalla kun Fuusio teki jo jakson neljännen maalin. Huikka kavensi huippunopealla vastahyökkäyksellä, jossa laidasta ammuttiin suoraan syötöstä takayläkulmaan. Hyvin jälleen torjunut Kapa oli voimaton. Jakso voitto Fuusiolle selvästi 4-1.

Toisen jakson alkuun Fuusio sai jo helpottavan tuntuisen 5-1 johdon, mutta sitten tuli pelin musta hetki. Huikka pisteli pallon kolmesti peräkkäin Fuusio reppuun ja peli alkoi uudestaan tilanteessa 5-4. Sen suurempaa paniikkia ei kuitenkaan Fuusion riveihin syntynyt ja Joksu teki ehkä illan tärkeimmän maalin vieden Fuusion taas kahden maalin johtoon. Tämä tuntui riittävän Huikalle ja kun Fuusion onnistui torjua kärkiroikkujille tarkoitetut pitkät syötöt, niin peli tuntui ratkenneen. Hurjaan vireeseen päässyt ykkösketju latoi vielä taululle muutaman maalin ja show oli tältä kertaa ohi. Yksi parhaista peleistä tällä kaudella ja selkeä voitto hyvästä RC Huikasta numeroin 10-4. Huikalle vasta kauden toinen tappio. Fuusiolle ottelu meni totutun kaavan mukaan. Vahva alku ja ensimmäinen jakso, jonka loppuun pieni nukahdus ja oman kuparisen menetys. Toisen jakso alkupuolisko ollut yleensä ottelun vaikein kohta, jossa pelejä on ratkaistu. Tänään selkäranka kesti muutamasta natinasta huolimatta ja loppu sujui lasketellessa kohti täyttä aikaa.

MOM - Mikko (3+1)

6. Kierros: Fuusio - JSB 5 - 3

Runkosarjan lähestyessä puoltaväliä Fuusion vastustajaksi tuli alkukierroksilla vain pisteen saalistanut JSB. Ottelu alkoi Fuusion selvässä hallinnassa. Paikkoja luotiin hyvin, mutta jälleen viimeistelyssä tuntui olevan parantamisen varaa. Jussi hellitti hieman painetta one-timerin mennessä helpon oloisesti etukulmasta sisään. Jakson keskivaiheilla Fuusio siirtyi jo 2-0 johtoon Joksun toimesta. Fuusio pääsi jakson lopulla kokeilemaan ylivoimaa toistamiseen ja tällä kertaa onnistuttiin. Pekka ja Joksu pelasivat vetopaikan ja veskarin sylkäisemän reboundin pisti verkkoon Jussi. Tilanne näytti hyvältä. Harmittavasti juuri jakson lopussa tuli purkuvirhe, josta kaveri pääsi kaventamaan aivan jakson lopussa 3-1.

Tauolla sovittiin että jatketaan tarkkaa oman pään pelaamista. Toinen jakso kuitenkin alkoi heikosti. Joksu sai helponlaisesti jäähyn pallottoman miehen estämisestä ja JSB kavensi hienolla ylämummon vedolla jo pelin 3-2. Tämän jälkeen peli tasoittui hetkeksi, kunnes JSB tuli jo tasoihin jälleen ylivoimalla. Toisen jakson kulminaatiopisteeksi voisi laskea Fuusion vaihtopenkin edessä tapahtuneen laitatilanteen. Joksu kääntyi suojaamaan laidasas olevaa palloa, jota todella kovalla vauhdilla takaa tuleva JSBn laituri yritti ottaa mukaansa. Laituri todennäköisesti luuli kerkeävänsä ohittaa Joksun ennen laitaa, mutta Joksun suojatessa palloa vartalolla kaveri otti ja lensi yli Fuusion vaihtopenkin hurjan näköisesti. Tuomaripalaverin jälkeen tuli Joksulle 5 minuuttia väkivaltaisesta pelistä. Mielestämme kohtuuton tuomio vastustajan laiturin liian kovasta vauhdista ja ajatusvirheestä. Fuusio kuitenkin syttyi ja piti oman verkkonsa puhtaana koko rangaistuksen ajan. Lisäksi Mikon onnistui tehdä vielä alivoimalla voittomaali. Joksu kuittasi rangaistuksensa jakson lopussa tehdän Pekan volleysyötöstä loppunumerot 5-3.

Kaikenkaikkiaan peli, jota olisi pitänyt hallita ensimmäisen kympin tavoin, mutta viimeistelyn ongelmat heijastuvat pienenä turhautumisena, jolloin ennemmin tai myöhemmin pitkässä pelissä vastustaja saa omat hetkensä. Tällöin Fuusion veri punnitaan ja katsotaan paljon numerot näyttää pelikellon näyttäessä nollaa. Parina viime kautena juuri nämä nihkeät pelit on hävitty, mutta onneksi tällä kaudella on tapahtunut henkisestä kasvua ja pelit on saatu kääntymään voitollisiksi. Hyvä jätkät !

MOM - Jussi (2+0)

5. Kierros: M.O. - Fuusio 10 - 1

Tuplaotteluviikonlopun toinen peli oli M.O. vastaan, joka aikaisempina vuosina on pelaillut Team Masan nimellä. Ottelu alkoi erittäin tasaisena ja vauhdikkaana. Fuusion onnistui luoda muutamia huippupaikkoja heti ottelun alussa, mutta MOn veskarin onnistui torjua Fuusion maaliyritykset. MOn sen sijaan onnistui avausmaalin teossa noin viiden peliminuutin jälkeen. Hetken päästä Fuusio sai hyvän hässäkän päätteeksi rangaistuslaukauksen, jossa Pekalta pallo karkasi kun maalivahti oli jo kierretty ja edessä oli enää tyhjä verkko. Ensimmäinen kymppi oli ehkä Fuusion kauden parasta peliä, vain maalit jäivät puuttumaan. Ottelu kääntyi kuitenkin MOlle Fuusion pelatessa ylivoimalla. Ensin Mikko V. passasi karvaajalle pallon 2-0 ja sen jälkeen merkkausvirhe vapaalyönnissä 3-0. Fuusion ylivoima ei jälleenkään toiminut, omissa sen sijaan soi. Ekalla jaksolla maalipaikat tasan, mutta peli MOlle 4-0.

Toisella jaksolle lähdettiin vielä yrittämään maalintekoa ja luomaan painetta, sillä Fuusio oli numeroista huolimatta pysynyt pelissä ja vauhdissa hyvin mukana. MOn veskarin unelmapeli kuitenkin jatkui ja Fuusion jalkoja rupesi painamaan. MO tuli jatkuvasti korkealla karvauksella ja nopeilla vastahyökkäyksillä. Peli oli jakson puolivälissä jo 8-0. Fuusion onnistui rikkoa kuparinen yllättäen alivoimalla. Pekka sai kevyen näköisesti jäähyn keskialueella. Mikko K.:n onnistui päästä alivoimalla oikealta karkuun. Jonkinlaista häslinkiä tilanteessa oli ja näytti siltä että Mikkokin lopetti osittain pelaamisen. Yhden käden sivallus kuitenkin lirui yli maaliviivan ja näin saimme vihdoin pallon pömpeliin. Loppu olikin pelailua. Fuusion pääsi jopa 5-3 ylivoimalle, mutta lisämaalit tehtiin meidän verkkoon.

Parempi joukkue voitti, mutta turhan suurinumeroisesti. Fuusiolle kuitenkin vasta kauden ensimmäinen tappio yhtä mestarisuosikkia vastaan. Kurssi on edelleen voiton puolella.

MOM - Mikko (1+0)

4. Kierros: Fuusio - Bad Habits 5 - 2

MOM - Sami (2+1)

3. Kierros: Fuusio - LaSB 3 - 6

Isänpäivän otteluun Fuusio sai jalkeille hieman vajaamman joukkueen kuin edellisiin peleihin. Yhden vaihtomiehen voimin pelannut Fuusio jatkoi kuitenkin edellisten otteluiden tapaan erinomaista ja kurinalaista puolustuspeliä. Tämä yhdistettynä avausmaalin on toiminut tällä kaudella ja toimi myös LaSBia vastaan. Fuusio keskittyi keskialueen karvaukseen ja oman pään tukkimiseen ja LaSBin mylly jauhoi tyhjää kerta toisensa jälkeen. Fuusion onnistui iskeä pelin jo 2-0 nopeiden vastaiskujen kautta, ennen kuin LaSBin onnistui kaventaa laiturin kovalla ja tarkalla ylämummovedolla. Paketti säilyi kuitenkin ehjänä takaista huolimatta loppuun asti, vaikka Jukka hermostui matsin lopussa vitosen arvoisesti. Fuusion rookie Ville teki vakuuttavan debyytin iskemällä hattutempun. Villeä säesti hyvin Mikko kahdella osumalla sekä Tepi erinomaisella maalivahtipelillään. Koko joukkue taisteli kolmen leijonan arvoisesti !

Pistetili tulee karttumaan jatkossakin, jos puolustus onnistuu pitämään vastustajan kolmessa maalissa. Ensi viikonloppuna on tauko näistä peleistä, sillä on futisturnauksen vuoro. Sitten onkin tuplakierroksen vuoro.

MOM - Ville (3+0)

2. Kierros: Onnenpäivät - Fuusio 3 - 9

Kauden toiseen matsiin Fuusio sai täydet kaksi ketjua pelimiehiä. Vastaan asettui ennestään tuntematon Onnenpäivät. Fuusio jatkoi siitä mihin ensimmäisellä kierroksella jäi eli oma pää pelattiin todella tarkasti ja keskialueella katkottiin Onnenpäivien pitkät avaussyötöt järjestelmällisesti. Ensimmäinen maali syntyi kun Pekka katkoi maalivahdin pitkän avausyrityksen keskiympyrässä ja latoi saman tien pallon maalin perukoille. Jakso eteni yli puolenvälin kunnes seuraavan kerran palloa kaivettiin Onnenpäivien maaliverkosta. Asialla jälleen Pekka ja viuhuva rannari. Samaan syssyyn tuli muutama muukin maali ja pian taululla komeilivat lukemat 4-0 Fuusio hyväksi. Jakson lopulla Martsa otti kovasta pelistä vitosen törmäiltyään kaukalon nurkassa vastustajan pakkiin vähän turhan kovalla vauhdilla. Viime lauantai ei tainnut olla onnenpäivä vastustajalle, sillä alivoimallakin Fuusion onnistui lisätä johtoaan. Vastustajan karmean vaihtovirheen hyödynsi Pekka Kapan heittäessä läpisyötön lapaan. Tauolle lähdettiin alivoimalla, mutta 5-0 johdossa.

Toisen jakson aluksi pidettiin maali puhtaana vielä hetken aikaa. Martsan päästyä jäähyltä pois meni Joksu pian tilalle estämisestä ja aivan ylivoiman lopulla tuli Onnenpäivien kavennus 6-1. Laituri ampui tarkan ohjuripallon maalille, joka löysi paikkansa suoraan takatolpan juuresta. Kapa kuittasi nollapelin rikkoontumisen heittämällä pian Joksun läpi ja maalintekoon. Fuusion musta minuutti tuli jakson keskivaiheilla, jolloin Onnenpäivien onnistui tekemään kaksi maalia aivan peräjälkeen. Varmuuden välttämiseksi otettiin aikalisä tilanteessa 8-3 ja pistettiin ketjut kuntoon ja loppu menikin kunnialla. Lasse onnistui viisi minuuttia ennen loppuaan pääsemään tilastoihin "syöttämällä" pallon maalin miinuskulmasta. Pakilla oli lapa jäässä oikeassa paikassa.

Fuusio on yllättänyt itsensä positiviisesta kahden pelatun pelin jälkeen. Erinomaisesti toiminut joukkuepuolustus on siivittänyt Fuusion hyviin suorituksiin myös hyökkäyspäässä. Pekka on latonut kahdessa pelissä hurjat tehot (7+1) ja on liigan pörssikakkonen. Hyökkäysketju Pekka-Joksu-Jussi latoi 6 maalia. Ensi kierroksella vastaan tulee yksi kovimmista jengeistä (LaSB), silloin punnitaan Fuusion taso. Toivotaan että isänpäivä ei tuo kokoonpano-ongelmia.

MOM - Kapa (0+2)

1. Kierros: Fuusio - SC RoSe 5 - 3

Aina jännittävään kauden avaukseen asettui vastaan harkkapeleistä tuttu SC RoSe. Mika "Wallu" Wahlmanin luotsaama jengi on tutusti pelannut hyvää ja siistiä peliä, kuten tänäänkin. Ottelun ensimmäiset minuutit kuluivat pelin pyöriessä enimmäkseen keskialueen tuntumassa. Pian Fuusion sai kuitenkin yllättävästi puolittaisin läpiajon jälkeen rangaistuslaukauksen, jonka Pekka nosti varmanlaisesti vasempaan ylämummoon. Fuusion supermies Pekka onnistui hetken päästä vielä toistamiseen ja paineet siirtyivät RoSen päähän. Fuusion pallollinen peli koostui muutamista nopeista hyökkäyksistä, RoSen leipoessa palloa enimmäkseen vaarattomilla alueilla. Fuusio tyytyi keskialueen karvaukseen ja tiukkaan oman pään pelaamiseen. Jakson lopulla onnistui Sami maalin edestä lisäämään johdon jo kolmeen maaliin Lassen passista. Erikoiset rankkarit saatiin kuitenkin tasoitettua, kun RoSelle annettiin yksi vapaalyöntitilanteen jälkeen; Fuusiolla kaksi miestä omalla maalivahdin alueella. Jälleen ylämummo heilahti ja tauolle Fuusion siis 3-1 johdossa.

Toiselle jaksolle Fuusio lähti pelaamaan tiukasti oman pään kautta. Alku näytti kuitenkin huonolta, sillä Sami otti typerän jäähyn estämisestä keskialueella ja RoSen onnistui kaventaa maalinedustaohjauksella peli jo 3-2. Fuusio ei kuitenkaan sortunut turhaan hermoiluun vaan piti oman taktiikkaansa tänään loppuun asti. Joukkueemme onnistui käyttämään oman ylivoimamme hyödykseen Lassen taiteillessa tahtomaalin takatolpalta. Jakson keskivaiheilla kesken RoSen painostuksen laukoi Pekka vastustamattomasti pallon maalin ja teki näin hattutempun kauden avauspelissä. Jakson loppupuolella RoSe tuli vielä maalin päähän, mutta Fuusio kesti RoSen toisen jakson painostusjaksot hyvällä joukkuepuolustuksella. Näin sarjapisteet Fuusiolle ja tyylipisteet RoSelle.

Fuusion tyyliksi asettunee tiivis koko joukkueen puolustuspeli, jollaista tänään nähtiin. Nopeista vastahyökkäyksistä tehtiin kolme maalia ja erikoistilanteista pari. Hyvä startti kauteen jätkät !

Man Of the Match - Pekka (3+0)

Urheiluseura Fuusio ry
Tanssimäenkatu 12 C 55  15240 Lahti
fuusio@urheiluseurafuusio.com

Martsa ã 2005