top_index.gif (74913 bytes)
F Etusivu F Fuusio F Pelaajat F Kalenteri F Tilastot F Raportit F Galleria F Linkit F Arkisto 11.11.2006


Raportit
dotline.gif (899 bytes)
Salibandy

2006-2007
2005-2006

» 2004-2005
2003-2004
2002-2003
2001-2002
2000-2001

Jalkapallo

Kylpylä-Cup 2005
Kylpylä-Cup 2004
Kylpylä-Cup 2003
Kylpylä-Cup 2002

Salpausselkä Kuppi 2008
Salpausselkä Kuppi 2007
Salpausselkä Kuppi 2006
Salpausselkä Kuppi 2005
Carlsberg Soccer tournament 2004
Carlsberg Soccer tournament 2003
Carlsberg Soccer tournament 2002

Salibandy Mestis 2004-2005

OTTELURAPORTTI SALIBANDY 2004-2005 MESTIS

Pronssiottelu: Fuusio - Lapa FT 4 - 5 ja (2 - 3)

pronssipeli-001.jpg (67916 bytes)Mestiksen pronssiottelussa kohtasivat tiukan runkosarjanväännön keskenään pelanneet Fuusio ja Lapa. Fuusio sai muutamasta poissaolosta huolimatta peliin täydet kaksi kenttää. Maalia vartioi kolmannen kerran tällä kaudella lainaveskari Said. Ottelun alku oli melko kova tempoinen, mutta kohtalaisen heikko tasoinen. Peli oli ehkä vähän hermostunutta ja kumpikaan joukkue ei saanut kunnollisia maalipaikkoja aikaiseksi. Fuusion johtomaali reilun 6 minuutin kohdallakin tuli kovan karvauksen jälkeen. Skyden karvasi syvältä vastustajan maalin takaa ja sai siitä passin maalin eteen, josta Piitu nosti pallon maalin kattoon. Jakson puolivälissä Fuusio sai ylivoiman, joka tökki harmittavan perinteisesti. Lapa pääsi vielä tasoittamaan pelin ykkösylivoiman löysäillessä puolustuksen kanssa. Fuusio joutui ensi kertaa taka-ajajan osaan kun pakki-pakki syöttely kostaantui huonoon avaukseen, josta rankaistiin yläkulmavedolla. Fuusio tuli kuitenkin heti tasoihin Samin osuessa takatolpalta tyhjiin. Jakson viimeisellä minuutilla Lapa pääsi kuitenkin taukojohtoon.

Toisella jaksolle lähdettiin pelaamaan aktiivisempaa peliä. Ottelu painopiste alkoi siirtyäpronssipeli-003.jpg (61146 bytes) enemmän Lapan päätyyn, vaikka numerot pysyivät pitkään muuttumattomina. Kymmenen minuutin kohdalla Epa tasoitti pelin ja kaikki näytti hyvältä. Fuusiolla pysyi peli hyvin hanskassa tasalukemissa ja pallon hallinta pysyi meillä. Yksi keskialueen menetys kuitenkin muutti pelin. Lapa pääsi 2-1 ylivoimahyökkäykseen, jossa laituri teki oman ratkaisun ja ampui todella lujaa pallon maaliin. Saidille ei jätetty tässä mitään mahdollisuuksia. Said oli kuitenkin varsinkin toisessa erässä ottanut muutaman erinomaisen kopin ja yhden lähes "varman" maalin, kun Lapan hyökkääjä pysäytettiin vielä takatolpalta. Fuusion alamäkeä vauhditti vielä Epan jäähy. Alivoimasta selvittiin kunnialla ja tämän jälkeen alkoi armoton takaa-ajo. Fuusio otti aikalisän puolitoista minuuttia ennen loppua. Said tuli maalilta kun peliä oli noin minuutti jäljellä. Lapa sai vielä pallon purettua Fuusion päätyyn, mutta sitkeä takaa-ajo toi hedelmää vain 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Pekka pelasi pallon maalinedusruuhkaan, jossa Skydellä oli lapa jäässä ja näin Fuusio kavensi viime hetkillä ottelun ja siirsi ratkaisun äkkikuolemajatkoajalle.

Jatkoaikaa pelattiin suhteellisen tasaisissa merkeissä reilut viisi minuuttia ennen kuin ratkaisu syntyi. Fuusiolla oli jatkoajan alussa pari kohtalaista maalipaikkaa, mutta viimeistely ontui kuten niin monta kertaa tällä kaudelle aiemminkin. Lapa onnistui tekemään hieman kyseenalaisen jatkoaikamaalin. Pallo ammuttiin vasemmalta laidalta Fuusion tolppaan, josta reboudiin ehtisi ensin Lapan mies. Said oli kuitenkin hyvin hereillä ja sai pallon torjuttua näppeihinsä maaliviivan tuntumassa. Hyvin sijoittunut Enckelman kuitenkin puhalsi tilanteesta maalin ja näin pronssit Lapalle. Enckelman oli sitä mieltä, että pallo tuli kentälle takaraudasta. Meidän mielestä itse veto osui tolppaan, mutta epäselväksi jäi kävisi repari maalin sisällä vai ei. Oli miten oli, tähän katkeraan jatkoaikamaalin päättyi Fuusion hyvä kausi 2004-05. Välttämättä parempi joukkue ei tänä vuonna pronsseja voittanut, mutta onnekkaampi ne sai.

pronssipeli-004.jpg (194257 bytes)

Loppuottelussa liiga sai mitä tilasi. Goljat-Frölunda jauhoi heti ottelun alussa Daavid-Huikan lähes tyrmäyskuntoon ja johti kymmenen minuutin jälkeen jo 4-0. Peli oli sillä selvä. Taukojohto 5 - 0. Toinen jakso meni pelailuksi ja RC Huikkakin teki kolme upeaa maalia. Loppunumerot kuitenkin selvät 8 - 3 Frölundalle. Frölundan joukkueessa JOKAINEN pelaaja pelaa tai on pelannut kansallisissa sarjoissa, osa jopa liigassa asti. Miksi Kortteliliiga sallii salibandyyn vapaat rekkarit, kun kaikissa muissa lajeissa näin ei ole ?!

MOM - Said (0+0)

2. Välieräottelu: Fuusio - Frölunda 5 - 6 (1 - 4)

Fuusio sai jalkeille toiseen välieräotteluun kolme vaihtomiestä Frölundan kahta ketjua vastaan. Ottelun alku oli juuri sitä mitä toivottiin. Ensimmäisessä vaihdossa saatiin pallo vastustajan maaliin. Lasse tarjoili Epalle takatolpalle, joka ehti vielä kääntää rystyltä kämmenelle ennen kuin nosti pallon yläpesään. Fuusion syke jatkui hyvänä johtomaalin jälkeekin ja peli pyöri Frölundan kenttäpuoliskolla. Kymmenen minuutin kohdalla sai Fuusio tuhannen euron mahdollisuuden lisätä johtoaan kun päästiin pelaamaan reilu minuuttia viidellä kolmea vastaan. Fuusion ylivoima sai aikaiseksi pari hyvää maalipaikkaa, mutta se tärkein jäi puuttumaan. Peli oli kuitenkin Fuusiolla hyvin hallussa ensimmäiset 20 minuuttia. Ensimmäisen jakson loppu olikin sitten synkkääkin synkempi. Frölunda tuli tasoihin komealla onetimerilla, jossa Tepille ei jätetty mitään mahdollisuuksia. Johtomaali ammuttiin lähes puolesta kentästä ja kovan maskin takaa pallo löysi tiensä tolpan juuresta maaliin. Jakson lopulla Fuusio nöyrtyi vielä kahdesti ja tauolle lähdetiin tylysti 4 - 1 tappiolla, vaikka jaksoa oli hallittu 20 minuuttia suvereenisti.

fuusio_frolunda_001.jpg (76119 bytes)

Toinen jakso alkoi Fuusion kannalta surkeasti. Mies heti vasemmalta läpi ja kova veto tolpasta Tepin selän kautta maaliin. Shokkialku. Fuusio kuitenkin toipui tästä ja lähti pelaamaan aktiivisesti omaa peliään eikä tyytynyt roiskimaan palloa vastustajan päätyyn. Fuusion kavennus tuli maalin edestä kun Skyde passasi tulikuumalle Epalle, joka onnistui toistamiseen. Vielä saman vaihdon aikana erinomaisen pelin pakkina pelannut Joksu antoi poikkikentän syötön Epalle, joka jatkoi suoraan etuyläkulmaan. Ottelun komein maali ja Epan hattutemppu nosti Fuusion kahden maalin päähän. Fuusion hyvä vire jatkui vielä kun pirteästi pelannut Pekka latasi vaparin suoraan yläputken alle ja näin Fuusio nousi jo maalin päähän. Kova taistelu kulutti kuitenkin fysiikkaa ja valitettavasti kiristä jäi viimeinen puristus uupumaan. Ottelun painopiste alkoi kääntyä loppua kohden Fuusion päätyyn. Frölundan kuumin mies Mikko Järvi pääsi muutamaa minuuttia ennen loppua vasemmalta läpi ja teki ammattimiehen tarkkaa työtä, ohittaen Tepin aivan takatolpan juureen painuneella vedolla. Kun ottelua oli jäljellä minuutti otti Fuusio aikalisän ja Tepin pois maalista. Peli jatkui vaparilla Frölundan päädystä, mutta hyvästä hässäkästä huolimatta jouduttiin vielä hakemaan vauhtia omasta päästä. Toisella kerralla onnistuttiin ja Lasse teki reboundista kavennusmaalin kun pelikello näytti otteluaikaa 24:47. Viimeiset sekunnit eivät tuoneet enää maalipaikkoja vaan Fuusiolle jäähyn protestoinnista.

Kova taistelu jälleen Fuusiolta, mutta ei palkintoa. Koko joukkue venyi upeasti, mutta terävyys viimeistelyssä jäi puuttumaan. Frölunda pelasi itsensä finaalin käyttämälläfuusio_frolunda_002.jpg (58270 bytes) maalipaikat tässä sarjassa paremmin hyväkseen. Fuusiolla niitä oli varmasti yhtä paljon, mutta erityisesti toisessa ottelussa Frölundan maalivahti pelasi erinomaisesti ja piti joukkuettaan pystyssä. Kaikesta huolimatta Fuusio kaatui saappaat jalassa ja pisti liigapelaajat koville. Nälkää jäi vielä rutkasti pronssiotteluun ja siellä nähdään nälkäinen joukkue. Toivottavasti pelimiehiä saadaan muutama lisää, sillä yksi syy tappiohin tässä sarjassa oli vaihtomiesten puute. Täydet kaksi kenttää vaaditaan kovatempoisen playoff ottelun 50-minuuttiseen.

MOM - Epa (3+0)

1. Välieräottelu: Frölunda - Fuusio 8 - 4 (4 - 3)

Fuusio lähti ennakkosuosikki Frölundaa vastaan vain kolmella vaihtomiehellä ja kakkosveskarilla. Tosin Frölunda aloitti ottelun vain yhdellä vaihtomiehelle ja kolmosveskarilla, kunnes ensimmäisen jakson puolivälissä mattimyöhäinen maalivahti ja pari lisämiestä tulivat avittamaan omiaan. Ottelu alkoi tarkalla pelillä, mutta yllättäen Fuusion pallonhallinnalla. Ottelun ensimmäinen vitonen oli melko hidasvauhtista peliä, jossa huipputilanteita ei vielä nähty. Fuusio siirtyi johtoon vapaalyönnistä, jossa Arton ohjeistama Piitu laittoi pallon takatolpalta sisään. Frölunda kuittasi tämän maalin lähes välittömästi. Nopea vastahyökkäys, jossa Martsasta katsoen vasemmasta laidasta ammuttiin pallo aivan takatolpan viereen. Fuusio taisteli ja vei painopisteen jälleen vastustajan päätyyn. Piitu onnistui toistamiseen viemään Fuusion johtoon hyvän karvauksen päätteeksi. Nyt jo seuraavasta hyökkäyksestä Frölunda vieritti painetta Fuusion päätyyn ja nyt veto keskeltä suoraan syötöstä yllätti Martsan, pallon viuhuessa kypärän vierestä sisään. Peli tasoittui ja tempo koveni, kun Frölunda sai lisämiehitystä kentälle ja painopiste alkoi siirtyä yhä enemmän Fuusion päätyyn. Frölunda meni ottelussa ensi kerran johtoon Martsan imaistessa vapaalyönnin etunurkasta kun jakso oli pelattu noin varttitunnin verran. Pian tämän jälkeen Fuusion menettäessä pallon syvällä vastustajan päässä, tuli Frölunda nopealla yksin läpi ja hyökkääjän onnistui liruttaa osittain karannut pallo Martsan kainalon alta maaliin. Lasse kuitenkin onnistui vielä ennen taukoa, joten ensimmäinen jakso niukasti Frölundalle maalein 4 - 3.

fuusio_frolunda_003.jpg (50979 bytes)Fuusion pelaajien vähyys hieman sekoitti kuviota ja pelipaikkoja, mutta toinen jakso päätettiin painaa miesvähyydestä huolimatta kovalla karvauksella. Jakson ensimmäinen puolikas oli tasaista päädystä päätyyn lainehtivaa peliä, jossa molemmilla oli paikkoja, mutta viimeiset syöttö eikä viimeistely ollut aivan kohdallaan. Tuomarit antoivat pelata suhteellisen kovaa ja välillä tilanteet kehittyivät pienelle nokkapokka-asteellekin. Fuusio sai jäähyn jakson puolivälissä jatkuvasta väärästä pelitavasta. Yhtäkovaa pelannut ja omassa puolustuspäässään jopa enemmän rikkonut Frölunda selvisi ilman vastaavaa jäähyä. Fuusio kuitenkin painoi jopa alivoimalla aluksi päälle, mutta hieman ennen jäähyn loppua Frölunda onnistui maalinteossa ja karkasi näin 5 - 3 johtoon. Välittömästi johdon kasvettua kahteen maaliin Frölunda alkoi jäädyttää peliään ja pyöritti palloa omassa päässään niin pitkään kuin mahdollista. Fuusio nosti karvaustaan vastustajan päätyyn asti ja onnistuikin ajoittain luomaan painetta ja katkaisemaan avauspeliä kiitettävästi. Mikko ampui Fuusion vielä maalin päähään, mutta Frölundan 6-4 maali noin viisi minuuttia ennen loppua katkaisi Fuusion väsyneiden miesten selkärangan. Viimeisten minuuttien aikana Frölunda karkasi vielä kahdesti kaksykköseen ja onnistui molemmilla kerroilla sataprosenttisesti ja näin ottelun lopulla numerot venyivät ottelutapahtumiin nähden turhan suuriksi.

Kova taistelu Fuusiolta, eikä voittokaan olisi ollut täysin mahdoton saavutus jos viimeistely olisi ollut vastustajan luokkaa. Nyt ollaan selkä seinää vasten, mutta mitään ei olla vielä menetetty. Frölundan joukkue on täysin lyötävissä ja sarja viedään ehdottomasti kolmanteen peliin.

MOM - Piitu (2+0)

2. Puolivälieräottelu: Bad Habits - Fuusio 1 - 5 (1 - 3)

Mestiksen toiseen puolivälieräotteluun Fuusio lähti peräti kolmellä hyökkäysketjulla ja kahdella pakkiparilla. Ottelun alku oli selvästi nopeatempoisempi kuin edellisessä kohtaamisessa. Fuusio sai alussa hyvin liikettä ja painetta Habitsien maalille ja oli selvästi aktiivisempi pallollisena. Ensimmäinen maali syntyi vapaalyönnistä noin viiden minuutin kohdalla kun Sami latasi Joksun passista pallon helpon näköisesti maalin. Muutama minuutti edellisestä Fuusiolla oli vastaanlainen vapari, mutta nyt pallo veskarille, joka avasi nopean keskeltä läpi. Deja vu- ilmiö edellisestä realisoitui jälleen. Jana ei saanut avausta poikki ja kaveri tasoitti ottelun 1-1. Habitsin pallollinen peli oli selvästi viime kertaista aktiivisempaa, mutta vaarallisiin paikkoihin he eivät onnistuneet pääsemään. Fuusio otti johdon kun Skyde latasi Joksun namupassista pallon maaliin jakson puolivälissä. Loppunumerot ensimmäiselle jaksolle teki Arto suoraan Lassen sisäänlyönnistä ja vielä lusikkapuolella. Näin ensimmäinen jakso Fuusiolle 3-1 ja ottelu oli hallinnassa.

Toisen jakson alku oli ratkaiseva. Fuusio tarvitsi seuraavan maalin ratkaistakseen ottelun ja Habits tarvitsi kipeästi kavennusta pysyäkseen vielä pelissä. Ensimmäisen jakson lopussa Fuusion peli oli hieman sekaisin, kun Peltsi loukkasi kätensä ja joutui jäämään sivuun. Nyt pelipaikat olivat selvillä ja Fuusio vei ottelua aktiivisella otteella. Vastustajaa karvattiin melko ylhäältä ja ajoittain saatiinkin hyvää painetta. Tälläisestä tilanteesta syntyi tärkeä neljäs osuma kun karvauksen päätteeksi pelattiin pallo maalin eteen täysin vapaalle Pekalla, joka läheltä onnistui huijaamaan maalivahdin maihin ja nosti kauden ensimmäisen maalinsa ja tehopisteensä. Gorilla putosi harteilta. Ottelun loppupuolella Fuusio sai kaksi jäähyä ja molemmat estämisestä melko heppoisin perustein. Mailoilla taas huidottiin melko rajusti molemmin puolin ilman jäähyjä. Ottelun viimeinen maali syntyi ylivoimalla, kun Rune ampui pallon Lassen hyvän maskin avittamana verkkoon ja näin otteluvoitto maalein 5-1. Fuusio siis suoraan välieriin kahdella otteluvoitolla.

Lapa FT selvitti myös itsensä suoraan jatkoon pöllyttämällä SC Rosea peräti 15-5. Lahnus voitti RC Huikan vasta äkkikuolemamaalilla 5-4 ja siirsi ratkaisun kolmanteen otteluun. Kierroksen yllätyksestä vastasi Silver Forever, joka voitti Frölundan maalein 6-5. Näin Fuusion tuleva välierävastus ratkeaa vasta perjantaina 11.3. klo 20 alkavassa ottelussa.

MOM - Pekka (1+0)

1. Puolivälieräottelu: Fuusio - Bad Habits 3 - 2 (0 - 1)

Mestiksen playoffpareiksi runkosarjan jälkeen tulivat Frölunda - Silver Forever, Lapa FT - SC Rose, RC Huikka - Lanhus-00 ja Fuusio - Bad Habits. Habitsejä vastaan pelattiin runkosarjan loppupuolella katkera 4-4 tasuri. Bad Habits pelaa vähän Fuusion tapaisesti kurinalaisen alakerran kautta. Tänään ottelu alkoi varsin tasaisena ja melko kevyt tempoisena. Fuusio oli selvästi aktiivempi joukkue Habitsien valitessa yllättävänkin passiivisen taktiikan. Fuusio sai rauhassa tulla puolen kentän tuntumaan ja lähteä tekemään peliään siitä. Tunnetusti se ei ole Fuusion ominta pelintekemistä ja melkoista tervanjuontia se olikin. Oma pää pysyi hyvin rauhallisena koko ottelun ajan, mutta Habitsien puolustaessa koko viisikolla oli Fuusiolla vaikeuksia saada kunnon maalipaikkoja aikaan. Ensimmäisen jakson ainoa maali nähtiin jakson puolivälissä kun laituri ampui kaukaa maskin takaa pallon yläkulmaan. Puolustava hyökkääjä jäi tilanteessa liian kauas, eikä pystynyt estämään vetoa ja näin Bad Habits johtoon. Fuusio sai jakson aikana rakennettua muutaman kohtuullisen paikan, mutta Habitsien häkkäri otti ne kiinni.

Toiselle jaksolle Bad Habits tuli entistä varovaisemmin ja tyytyi nyt hyökkäysten sijaan heittelemään pitkää päätyyn. Kesti kuitenkin reilut viisi minuuttia ennen kuin Jana ampui vaparista pallon alakulmaan. Hetki tämän jälkeen tuli kuitenkin Fuusion alakerralle virhe. Keskusta jäi auki ja Habitsien maalivahti pääsi avaamaan keskeltä pitkällä heitolla. Jana ei osunut palloon eikä Martsa ehtinyt mieheen, joka nosti yli Tepin Habitsit jälleen johtoon. Fuusio kuittasi heti seuraavassa hyökkäksessä kun Arto laittoi Lassen volleypassista pallon suoraan ilmaan. Tämä maali hyväksyttiin, vaikka Habitsit hieman protestoivatkin. Fuusiolta oli hetkeä tätä ennen hylätty yksi maali korkean mailan vuoksi. Kun ottelua oli jäljellä noin viisi minuuttia sai Fuusio hyökkäyskulmasta vaparin, joka pelattiin nopeasti Mikolle. Nappikuti takayläkulmaan vei Fuusio ensi kerran ottelussa johtoon. Loppupelissä ei vakavia virheitä nähty ja Fuusio piti johtonsa loppuun asti, vaikka Habits yritti tasoitusta ilman maalivahtiakin.

Näin odotetun tiukka peli kääntyi kuin kääntyikin Fuusiolle, joka pääsi pelaamaan sopivasti kahden täyden kentällisen voimin. Bad Habits oli yllättävän passiivinen, mutta nyt kun he ovat pakkovoiton edessä, uskon heidän avaavan peliä enemmän. Viikon päästä nähdään ratkeaa tämä ottelusarja suoraan kahdessa pelissä.

MOM - Arto (1+1)

10. Kierros: Joukkue - Fuusio 1 - 12 (0 - 7)

Runkosarjan päätöskierroksella vastassa oli tyvipään joukkue, Joukkue. Valitettavasti heistä ei ollut vastusta runkosarjan neljän sakkiin taistelevalle Fuusiolle. Kahdella hyökkäysketjulle ja kolmella pakilla pelannut Fuusio otti komennon heti ottelun alusta ja rakenteli läpi ottelun makeita maalipaikkoja, joista myös osuttiin kohtalaisen hyvin. Ketju Arto-Mikko-Lasse pyöritti kuvioitaan vaarallisesti vaihdosta toiseen. Tehot osuivat tällä kertaa Artolle ja Lasselle, Mikon ampuessa takaseinään. Toinen ketju Skyde-Joksu-Epa piti hyvin palloa hallussaan, mutta ei yltänyt aivan yhtä suoraviivaiseen ja tehokkaaseen hyökkäyspeliin, mutta tämän ketjun onnistui pitämään oman pään peli puhtaana. Fuusiolle jaksovoitto tyrmäysluvuin 7 - 0. Tero selvisi ensimmäisestä jaksosta parilla perustorjunnalla.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. Ajoittain sarjassa teräviä otteita esittänyt Joukkue oli tänään ihmeellisen passiiviinen ja heidän hyökkäys oli yhden miehen varassa. Liigan pistepörssin yläpäässä majaileva Westmanin Tomppa tekikin Joukkueen ainoan päästyään läpi vasemmalta laidalta. Teron puolittaisesta torjunnasta pallo luikerteli yli maaliviivan ja nollapeli jäi tänään saavuttamatta. Tähän Joukkueen hyvät maalipaikat sitten jäivätkin, eikä Martsan jäähy korkeasta mailasta jakson keskivaiheille tuonut heille yhtään enempää lohtua. Itse asiassa Fuusio oli onnistua Mikon ja Arton juonitellessa alivoimalla hyvän kuvion, mutta tällä kertaa palloa ei saatu maaliin asti. Jakson loppu oli Fuusiolta kohtuullisen hyvätempoista peliä, eikä varsinaiseen pelailuun sorruttu lainkaan.

Voitto takasi Fuusiolle neljännen sijan runkosarjassa. Hyvin onnistunut runkosarja piti sisällään vain kaksi tappiota. Toinen kärsittiin kärkijoukkue RC Huikalle, mutta yllättävä tappio kirjattiin SC Roselle juuri ennen joulutaukoa. Lisäksi muutama voitto karkasi tasapeliksi huonon viimeistelyn takia. Ehdoton helmihetki oli kuitenkin voitto Frölundasta. Fuusion kulminaatiopiste kaudelle oli Mikon saaminen takaisin muonavahvuuteen, sillä alkukausi sujui enemmän tai vähemmän sekavalla pelillä. Mikon peliintulo rauhoitti ja paransi puolustuspeliä ja hänen maalit toivat yksinomaan muutamassa ottelussa pisteet Fuusiolle. Tämän päivän MOM oli kuitenkin oivalla pelipäällä ollut Pyykön Jukka. Maali ja syöttöä eivät ole kovin tavanomaista tälle peruspakeista parhaimmalle. Arto (4+2) ja Lasse (2+6 !!!) olivat kierroksen pisterohmut, mutta heidän odotusarvonsa pisteiden suhteen ovat hieman Jukkaa suuremmat. Kaiken kaikkiaan erinomaisen ryhdikäs esitys koko joukkueelta. Hyvä jätkät !

MOM - Jukka (1+1)

9. Kierros: Fuusio - RC Huikka 3 - 4 (2 - 1)

Kierroksen kärkikamppailussa Fuusio otti mittaa energisestä RC Huikasta. Huikan penkillä oli jälleen ukkoja reilut pari kentällistä, Fuusion pelatessa vain kahdella vaihtomiehellä. Ottelu alkoi kova tempoisena ja tasaisena. Huikka oli enemmän pallossa kiinni, mutta Fuusio onnistui nousemaan hyvin vastahyökkäyksiin ja tekopaikkoja siunaantui molempiin päihin. Fuusio meni ottelussa johtoon Piitun maalilla. Huikka tuli kuitenkin tasoihin jakson puolivälissä. Tiukkavauhtisen ensimmäisen jakson kuittasi nimiinsä kuitenkin Fuusio kun Lasse törkki maalivahdin alta reboundin nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Toisella jaksolla Fuusion hyökkäysinto kärsi pelaajapulasta. RC Huikka tuli tasoihin lähes heti jakson alussa takatolppaohjauksella. Fuusio jatkui kuitenkin taisteluaan ja teki komean ylivoimamaalin, kun Piitu latasi illan toisen osumansa Lassen vapaalyöntisyötöstä verkon perille. Muuten Piitun iltaa vaivasi epäonni, sillä hän ampui kolmasti putkeen. Fuusio piti johtoaan melko pitkään ja selvisi muutamasta alivoimatilanteestakin. Huikka tuli tasoihin kuitenkin maalilla, joka jätti ainakin Fuusion pakit odottamaan vihellystä korkeasta mailasta. Huikan kaveri otti ilmaveivit maalin takana, mutta pallo karkasi häneltä ja maalin edestä volleystä pallo pelattiin Fuusion maaliin. Tasurikin olisi Fuusiota tyydyttänyt tällä miesmäärällä, mutta valitettavasti jälleen alivoimalla Fuusiota rankaistiin. Nopean ja komean kuvion päätteeksi pallo yläkulmaa eikä upeasti torjunut Tepi voinut maalille mitään.

Fuusio taisteli upeasti yhtä sarjan fyysisimmistä joukkueista vastaan. Ongelmat olivat kuitenkin tutut. Vahva puolustuspeli onnistui myös sarjan kärkiporukkaa vastaan, mutta maalinteossa on kohtuuttomasti vaikeuksia. Samilla eka jaksolla muutama tuhannen euron paikka, mutta ei. Piitu ampui usein ja hyvin, harmittavasti kuitenkin kehikkoihin. Lasse muutaman kerran karussa, mutta pallo maalin yli. Vielä kun tästä saadaan terävyyttä hyökkäyksiin, niin Fuusio voi olla tänäkin vuonna yllättävän pitkällä playoffeissa. Janalle MOMmit virheettömästä puolustuspelaamisesta.

MOM - Jana (0+0)

8. Kierros: Bad Habits - Fuusio 4 - 4

MOM - Mikko (3+0)

7. Kierros: Fuusio - Frölunda 5 - 4

Puhtaan pelin sarjakärki Frölunda (lue Sbandy) asettui hyvässä iskussa olevaa Fuusiota vastaan 7. ottelukierroksella. Kahdella hyökkäysketjulla ja kolmella pakilla pelannut Fuusio aloitti räväkästi ja meni ottelussa johtoon Mikon ohjatessa reboundin maalin edestä yhdellä kädellä verkon perille. Frölunda pyöritti näyttävästi palloa mieheltä toisella ja aluksi Fuusiolla oli vaikeuksia päästä pelin rytmiin. Frölunda ampui nopeasti itsensä tasoihin. Fuusio kuitenkin taisteli ja nousi uudelleen johtoon toisella Mikon maalilla. Frölunda piti palloa ja siirteli sitä komeasti mieheltä miehelle, mutta Fuusion aktiivinen koko joukkueen puolustus ei antanut periksi vaan taisteli. Pallolliseen ja pallottomaan mieheen iskettiin nopeasti ja aikaa ei annettu. Frölunda tuli kuitenkin tasoihin komealla vaparikuviolla, jossa palloa siirreltiin lähes joka miehelle ennen kuin se ammuttiin vapaasti takanurkalta sisään. Ensimmäisellä jaksolla tuntui että tuomarit olisivat puhaltaneet Frölundan suuntaan vapaalyöntejä ja tämä aiheutti Fuusion leukapielissä liikettä. Mutta puhumisen ohelle myös pelattiin ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin Fuusion yllätysjohdossa 4 - 2. Maalinteossa onnistuivat vielä Epa ja Rune, jonka pehmeästi tärisevät käden lakaisivat jälleen maalinedestä pallon verkkoon.

Toinen jakso oli ensimmäistä huomattavasti lämpöisempi ja rikkonaisempi. Fuusio sai hyvin pidettyä johtoasemastaan kiinni ja oli todella lähellä mennä jo kolmen maalin johtoon. Maalia pääsivät yrittämään yksinläpi tilanteista ensin Lasse ja heti perään Skyde. Harmittavasti tämän jälkeen Frölunda tuli tasoihin kovalla ja tarkalla kudilla, jolle erinomaisesti torjunut Tepi ei voinut mitään. Sitten alkoikin jäähyshow. Ensin Frölundalle helpon näköisesti jäähy keskialueella. Tämä tasoitettiin kun Martsa sai jäähyn mailankiinnipitämisestä. Frölundalle tarjottiin voiton avaimia kun Jana (väärä etäisyys) teki tilaa Martsalle jäähyaitiossa ja Frölunda pääsi hetken pelaamaan 5 - 3 ylivoimaa. Tästä kuitenkin selvitiin ja ottelun tasoitus 4 - 4 tuli vasta kun pelattiin tasamiehityksellä. Fuusio röyhkeys ja työnteko palkittiin kuitenkin seuraavassa hyökkäyksessä kun Mikko nosti maalin edestä Lassen namupassista Fuusion jälleen johtoon.

Kun ottelua oli jäljellä noin nelisen minuuttia alkoi tapahtua. Mikko nousi hyökkäyskulmasta maalin edustalle ja hänet työnnettiin selästä rumasti nurin. Tämän Mikko kuittasi antamalla tönijälle takaisin ja sen jälkeen Mikkoa taas vietiin kanveesiin kun Frölundan "poliisi" tuli hommaa selvittämään. Joukkohässäkän jälkeen miehiä boksit täyteen. Ottelu päättyi erikoisesti ja Frölundan kannalta nolosti kun 3 - 3 vastaan tilanteessa heidän pelaaja otti vielä yhden jäähyn tahallisella jalkakampilla ja vaihtopenkin ollessa tyhjä, puhalsi tuomari ottelun päättyneeksi, vaikka peliaikaa oli jäljellä 2.24.

Näin henki voitti materiaalin ja eläköön sille. Fuusio pelasi hurmosmaisesti joukkueena kuten viime vuoden finaalissa ja voitti taas "sarjajoukkueen". Näin kirjoitettiin pieni pala Korttelihistoriaa, sillä aina ei voi voittaa oli sitten Janne Ahonen, Arsenal tai Frölunda. Kaikesta huolimatta Fuusio toivottaa tsemppiä ja menestystä sekä Sbandylle että Frölundalle tulevaisuudessa.

MOM - Mikko (3+0)

6. Kierros: Fuusio - Silver Forever 5 - 0

MOM - Lasse (1+0)

5. Kierros: Fuusio - Grand Star Cafe 11 - 0 (4 - 0)

joksu.jpg (46129 bytes)Vuoden 2005 ensimmäinen vastus oli kauden hyvin aloittanutta Grand Star Cafeeta vastaan. Edellinen pitkä tauko teki hallaa joukkueelle ja nyt pelaaja-valmentaja Viljanen läksytti joukkueen ja ketjut kuntoon jo ennen peliä. Peli aloitettiin karvauksella ja se tuottikin tulosta heti alusta alkaen. GSC rivit olivat vaikeuksissa Fuusio kahden hyökkäysketjun käydessä kimppuun. Fuusio onnistuikin leveällä rintamalla hyökkäyspäässä ja kun oma pää pidettiin nöyrästi töitä tehden puhtaana päästiin tauolle turvallisen tuntuisessa 4 - 0 johdossa. Puoliajalla GSC keskittyi pitämään palaveria tuomarien kanssa ja tunnelma lämpeni tauosta huolimatta.

Toinen jakso eteni saman kaavan mukaan. Fuusio karvasi ja painosti, GSC rikkoessa ja silloin tällöin myös jäähyillessä. Lasse rauhoitteli tilannetta aikalisällä 7 - 0 asemassa kun Jukkaa ja Mikkoa rapattiin oikein olan takaa. Tilanne ei juuri parantunut, mutta loukkaantumisilta vältyttiin ja loppuaika pelattiin Tepille nollaa. Runen onneksi GSCn kaveri osui "läpisyötöstä" vain tolppaan. Tyylipuhdas tyrmäysvoitto Fuusiolle ja erinomainen alku uudelle vuodelle. Hyökkäyksessä nähtiin kovia tehoja; Joksu (1+3), Mikko (3+0), Skyde (1+2), Piitu (2+1). 11 maalista huolimatta Pekka P. ei päässyt vieläkään tehotilastoihin. On kuitenkin hyvä, että on reservissä Pekan tehot, sillä jossain vaiheessa se ketsuppipullo räjähtää ja verkot rupeavat venymään entiseen malliin. Tepi otti muutamat hankalat paikat varmasti kiinni ja viiden miehen puolustus kesti kaiken kaikkiaan erinomaisesti.

Seuraavalla kierroksella on vastassa viime kauden finaalivastus Silver Forever. Tämä oli hyvä kenraaliharjoitus, sillä Lapaa lukuunottamatta kärkijoukkueet on vielä kohtaamatta.

MOM - Joksu (1+3)

4. Kierros: Fuusio - SC Rose 1 - 4 (0 - 3)

Pitkä sarjatauko oli tehnyt hallaa Fuusiolle. Kolmen vaihtomiehen voimin tutun SC Rosen kaatoon lähtenyt joukkue ei päässyt kunnolla pelirytmiin missään vaiheessa. Uusissa valkoisissa peliasuissa esiintynyt Rosekaan ei esittänyt järin erikoisia otteita, mutta käytti maalipaikat selvästi paremmin hyödykseen. Ottelu alkoi tasaisesti aaltoillen molempiin päihin. Rosen avausosuma syntyi pitkällä avauksella Fuusion pakkien väliin. Lasse yritti ottaa korkeaa palloa haltuun, mutta epäonnistui ja Rosen kärki huitaisi volleysta pallon ohi voimattoman Tepin. Fuusio pääsi maalipaikoille koko ottelun ajan, mutta oli kyse reboundista tai vedosta, niin teemana oli läheltä yli. Fuusion tuska syveni kun huonon avauksen jälkeen Rose pääsi välittömästi 3-1 ylivoima hyökkäykseen, joka päättyi hieman onnekkaastikin maaliksi. Syöttö maalipaikkaan jäi selvästi pelaajan taakse, mutta sinnikkäällä ronkkimisella se onnistuttiin pelaamaan maalin asti. Taukonumerot 3-0 syntyivät Roselle perinteiseen tapaan kaukovedolla hyvän maskin takaa.

Fuusio lähti toiselle jaksolle agressiivisemmin ja Rosen onnistui keräämään useita kaksiminuuttisia peräjälkeen jakson keskivaiheilla. Fuusion ei pitkää ylivoimaansa kuitenkaan onnistunut hyödyntämään eikä edes päässyt kunnon ylivoimakuviota rakentamaan. Pallo kyllä pyöri lähes koko jakson Rosen päässä, mutta perin tehottoman oloisesti. Fuusion ainokaisen teki Peltsi, jonka nopea rannari aivan laidan tuntumasta yllätti Wallun takayläkulmaan. Näin Fuusio teki maalinsa paikasta, jota ei edes paikaksi voi sanoa. Rosekaan ei onnistunut paria ylivoimaansa hyödyntämään, mutta kun toinen jakso tasattiin maalein 1 - 1 otti Rose kauden ensimmäisen voittonsa ja nousi Fuusion kanssa tasoihin 4 pisteeseen. Kaikki kunnia vastustajalle neljästä osumasta, mutta Fuusio kaatui tänään(kin) surkeaan viimeistelyyn.

Kausiohjelmassa on heti perään joulutauko ja seuraava peli on vasta ensi vuoden puolella, tammikuun 9. päivä. Toivottavasti joulupukki tuo maalijyvän edes jollekin pelaajalle. Viime kauden pistehai Pekankin sarakkeet ammottavat tyhjyyttään lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta. Toivottavasti pisteputki aukeaa Fuusion kannalta tarpeeksi aikaisin. Sarja on tänä vuonna todella tasainen ja kaikki pisteet ovat kullanarvoisia, mikäli jatkopeleihin halutaan päästä.

MOM - Peltsi (1+0)

3. Kierros: Diggers - Fuusio 4 - 4 (3 - 1)

Isänpäivän ottelukierrokselle tuli edellisen ottelunsa hävinnyt "sarjanousija" Diggers. Fuusiolla oli isiä ja muita pelaajia aina kolmeen hyökkäys- ja kahteen puolustajaketjuun asti. Ottelu alkoi mahdollisimman sekavasti ja surkeasti. Fuusion "tavaramerkki" tiivis joukkuepuolutus puuttui tänään täysin ja Diggers iski nopeasti ja taitavasti vastahyökkäyksillä ja Martsa yllätettiin helpon näköisesti alakulmasta kun ottelu oli vanhentunut 6 minuuttia. Fuusio piti koko ottelun ajan selvästi enemmän palloa, mutta viimeistely oli ala-arvoista. Mainokset paukkuivat kun Fuusion hyökkääjät ampuivat läheltä ja kaukaa yli vastustajan maalin. Diggers siirtyi jakson puolivälissä ylivoimalla hienon kuvion päätteeksi 2 - 0 johtoon. Eikä aikaakaan kun jälleen Fuusion verkko soi; B-pisteiden välistä päästiin ampumaan tasavajaalla jo kolmannen kerran tehokkaasti. Hyökkääjien puolustuspelaaminen oli tänään heikkoa verrattuna edellisiin otteluihin. Ennen erätaukoa Fuusio kavensi 3 - 1 Arton onnistuessa.

Toiselle jaksolle lähdettiin kovalla koko kentän karvauksella. Jakso alkoi kuitenkin murheellisesti, sillä Diggers iski nopeasti vastaan jaepa.jpg (29923 bytes) kaksykkönen päättyi näyttävään maaliin, jossa pallo takatolpalta nautiskeltiin tyhjiin. Vähälukuisempi ja isokokoinen Diggersin puolustus joutui kuitenkin kahta kovempaan prässiin tämän jälkeen ja Diggersin hallitut hyökkäykset käytännössä loppuivat jakson puoliväliin mennessä. Fuusio kiri alkoi kun kymmenen minuuttia peliä oli jäljellä. Skyde ampui ranteella tarkasti ylämummoon. Tämän jälkeen meni muutama minuutti kun Piitu onnistui maalin edestä kaventamaan tilanteen jo 3 - 4. Paine kasvoi vastustajan päässä jo huimiin lukemiin ja peli karkasi tuomareiden käsistä. Laitapainit ja varsinkin mailalla huitomiset menivät läpi sormien ja salibandystä oltiin kaukana. Pari minuuttia ennen loppusummeria Rune lusikoi maalin edusruuhkasta tilanteen jo tasaan. Fuusio painoi loppuun asti päälle, mutta huono viimeistely ei tuonut toivottua tulosta. Martsa joutui viimeisellä minuutilla vielä torjuntatöihin Diggersin vastahyökkäyksen pysäytyksessä. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, näin maalit ja pisteet tasan.

Fuusio ei osannut oikein käyttää miespaljouttaan eikä sopeutunut vastustajan melko passiiviiseen pelityyliin. Edellisottelun tiukasta joukkuepuolustuksesta ei ollut hajuakaan ja kaveri pääsi liian monta kertaa vaarallisesti ylivoimahyökkäyksiin. Maalivahtipeli ei onnistunut tänään aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Hieman paremmalla viimeistelyllä molemmat pisteet olisivat jääneet kotiin. Kaikesta huolimatta vahva toinen jakso ja nousu kolmen maalin takaa tasoihin loivensi pahaa makua. Fuusion parhaana palkittiin tänään rookie Epa, joka nousi Fuusion pistepörssin kärkeen. Vantaan vahvistus Mikko V pelasi erinomaisen pirteästi, mutta se veto...

MOM - Epa (0+2)

2. Kierros: Lahnus-00 - Fuusio 3 - 7 (2 - 4)

Fuusio lähti kauden toiseen otteluun kahden kentällisen voimin. Vastassa oli männävuosilta tuttu Lahnus-00. Edellisillan varpajaiset eivät näyttäneet painavan Fuusion miehiä, sillä ensimmäisen jakso oli Fuusion selkeää hallintaa poislukien viimeinen viisi minuuttia. Hyökkäykset onnistuivat laajalla säteellä ja nyt pakin roolissa aloittanut Rune rankaisi kahdesti Lahnuksen veskari inhottavilla kaukovedoillaan. Fuusio otti selkeän 4 - 0 johon jo jakson puoliväliin mennessä ja oma puolustuspeli toimi erinomaisesti maalivahtipeliä myöten. Jakson lopulla kuitenkin kaksi selkeää virhettä, joista vastustaja rokotti ja näin jakso päättyi 4 - 2.

tepi_mv.jpg (78302 bytes)Toisen jakson alku oli ottelun kulminaatiopiste, sillä seuraava maali ratkaisisi pitkälle ottelun kulun. Fuusion onnistui lisäämään johtoaan kolmeen maalin kun Jana ampui vaparikuvion päätteeksi tarkasti alakulmaan hyvän maskin takaa. Pian tämän jälkeen Jussi pyöräytti nilkkansa ja Rune nostettiin puolustuksesta laitahyökkääjäksi. Fuusion kurinalainen puolustuspeli ja nopeat vastahyökkäykset olivat myrkkyä Lahnukselle, joka ei löytänyt avainta noppavitosen murtamiseen. Lahnuksen kolmaskin maali tuli Fuusion virheestä. Puolustajat pallottelivat maalin takana liian rohkeasti ja puolittainen sokkoavaus kaverin lapaan. Arto viimeisteli ottelun viime hetkillä loppunumerot vanhanaikasella.

Mikäli virheitä saadaan vielä vähemmäksi, niin jatkossakin tulee pisteitä aivan takuuvarmasti. Lahnuksen pelaamalla pelatut paikat olivat todella vähissä. Teron todella varma ja rauhallinen maalivahtipeli piti joukkuetta pystyssä kautta ottelun ja erityisesti toisen jakson alussa. Tästä valinta ottelun parhaaksi.

MOM - Tepi (0+1)

1. Kierros: Lapa FT - Fuusio 2 - 2

Uudistunut Fuusio sai vastaasa kauden avauksessa moninkertaisen liigamestarin, jolla erittäin takkuisen viime kauden jälkeen on paljon hampaan kolossa. Fuusio lähti kauteen uudistuneena peliasun ja joukkueen suhteen. Fuusiossa debytoi tänään Rune, Skyde ja Epa. Muutaman vuoden poissaolon jälkeen myös Peltsi tekee uutta tulemista Fuusion tummansinisessä peliasussa. Avauskierrokselle Fuusio lähti historian ensimmäistä kertaa lainamaalivahdilla, kun viime kaudella erinomaisesti torjunut Kapa jäi polvivamman vuoksi pois tämän kauden joukkueesta. Martsa oli sivussa kuumeilun vuoksi ja Tepi paranteli vielä sormivammaansa ja otti osaa puolustajana avaukseen. Näin Fuusion maalilla liiga-avauksessa Belikäänsin maalivahti, joka torjui pirteästi koko ottelun.

Fuusio jalkeille muutamista risteilypoissaoloista huolimatta 11 miestä ja pelasi melko tasaisen ottelun. Fuusion puolustuspeli oli koko ottelun korkealla tasolla, mutta hyökkäyksestä puuttui luovuutta ja erityisesti viimeistelytaitoa. Fuusion maalit merkittiin tänään Jussille ja Samille, joka kovan karvauksen tuloksena hankki pallon itselleen ja onnistui kaupan päälle vielä maalinteossa. Fuusio oli lähellä täyttä 2 pistettä, mutta ottelun loppupuolella Lapa sai tasoitusmaalin onnekkaasti. Pallo heitettiin Fuusion maalille, josta se kimposi puolustajan jalasta omaan maaliin. Näin pisteet tasattiin maalein 2-2. Fuusion avausottelun parhaana palkittiin hyvin joukkueeseen sopeutunut Rune, joka tällä kertaa raatoi puolustuksessa tehden virheettömän suorituksen.

Man Of the Match - Rune (0+0)


Urheiluseura Fuusio ry
Tanssimäenkatu 12 C 55  15240 Lahti
fuusio@urheiluseurafuusio.com

Martsa ã 2005