top_index.gif (74913 bytes)
F Etusivu F Fuusio F Pelaajat F Kalenteri F Tilastot F Raportit F Galleria F Linkit F Arkisto 11.11.2006

Raportit
dotline.gif (899 bytes)
Salibandy

2006-2007
» 2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
2001-2002
2000-2001

Jalkapallo

Kylpylä-Cup 2005
Kylpylä-Cup 2004
Kylpylä-Cup 2003
Kylpylä-Cup 2002

Salpausselkä Kuppi 2008
Salpausselkä Kuppi 2007
Salpausselkä Kuppi 2006
Salpausselkä Kuppi 2005
Carlsberg Soccer tournament 2004
Carlsberg Soccer tournament 2003
Carlsberg Soccer tournament 2002
Salibandy Mestis 2005-2006

OTTELURAPORTTI SALIBANDY MESTIS 2005-2006 FINAALI

Lahnus - 00 - Fuusio 0 - 3

Mestiksen finaalissa kaudella 2005-2006 kohtasivat Lahnus-00 ja Fuusio. Ennakkoasetelmissa Fuusio lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, koska se oli voittanut Lahnuksen kaksi kertaa aiemmin tällä kaudella. Finaalista olikin odotettavissa vauhdikas, tiukka ja vähämaalinen kamppailu eikä paikalle vaivautunut yleisö joutunut pettymään näkemäänsä. Molemmilla joukkueilla pelaajia riitti ja Fuusiolla oli kaikki muut paikalla paitsi Martsa.

Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei päässyt ottelun alussa kunnollisiin maalipaikkoihin ja ne vähäiset paikat hoitelivat molempien joukkueiden veskarit. Jakson puolivälissä Fuusio sai painetta maalille. Skyde väänti maalin nurkalla, josta pallo ajautui Samille, joka veti nopeasti alanurkkaan. Fuusio 1-0 johtoon. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Jussilla oli tuhannen taalan paikka viedä Fuusio 2-0 johtoon, mutta palloa ei saatu tyhjään maaliin tolpan juurelta.

Toisella puoliajalla alkoi sitten tapahtua. Ottelun toinen jakso käynnistyi tuttuun tyyliin tasaisissa merkeissä maalipaikkojen ollessa vähissä, kunnes pikku hiljaa Fuusio alkoi painaa pelin vastustajan päätyyn. Fuusiolla oli aika hyviä maalipaikkoja, mutta palloa ei toistamiseen saatu maaliin. Lahnuskin sai pari hyvää tilannetta ja kolisteli pariin otteeseen Fuusion maalin tolppaa, mutta siinä kaikki. 1-0 lukemissa mentiin toisen jakson jälkimmäiselle puoliskolle, kunnes Pekka sai 2 minuutin jäähyn, jonka Fuusio kesti hienosti. Ottelun ratkaisu tapahtui 'puolivahingossa', kun peliä oli jäljellä noin 5 minuuttia. Lahnuksen pelaaja yritti ilmaveivillä toimittaa pallon Fuusion maaliin, joka pysähtyi Fuusion maalin keittiöön. Henkka nappasi pallon kouraan ennen kuin kukaan muu ehti siihen, tämän jälkeen kova heitto keskeltä läpi, joka tavoitti Piitun. Lahnuksen pakki koitti estää syötön laihoin tuloksin ja näin Piitu yksin läpi, hallittu zippi vastaan tulleen Lahnuksen veskarin yli ja pallo maaliin ! Toinen maali Fuusiolle ja peli käytännössä ohi.

Ottelun päätösnumerot 3-0 syntyivät komean kuvion jälkeen, tutkaparista Mäksä syötti Piitulle maalille, joka pisti maita pitkin pallon maaliin. Peliä oli jäljellä rapiat 2 minuuttia ja näin Fuusion mestaruus sai lopullisen sinetin. Loppuaika pelailtiin sopuisasti päätössummeria odotellessa.

Fuusio osoitti, että se oli ottelussa parempi joukkue ja mestaruus on täysin ansaittu. Joukkuepeli toimi lähes täydellisesti ja ottelussa Fuusiolle tapahtui käytännössä vain yksi virhe, josta Lahnukselle siunaantui hyvä tekopaikka, mutta veto karkeasti maalin yli. Fuusio onnistui blokkaamaan vastustajan kaikki vedot ja pikku hiljaa oli nähtävissä, että Lahnukselta loppui usko ja sen selkäranka katkesi viimeistään 2-0 maaliin. Lahnus nosti karvausta toisella puoliajalla, mutta sekään ei auttanut, Fuusion pakit kontrolloivat peliä täydellisesti omassa päässä eikä vastustaja osannut tehdä pallolla oikein mitään.

Fuusio on kortteliliigan Mestiksen mestari kaudella 05-06 ja näytti ne kuuluisat 'närhen munat' muille porukoille. Mestaruus oli ansaittu ja avainasioita siihen olivat tällä kaudella hyvä joukkuepelaaminen ja vastustajien maalipaikkojen blokkaaminen. Hyökkäyksessä Piitu ja Mäksä muodostivat vaarallisen tutkaparin muiden pelaajien säestämänä, puolustus oli betonia ja kun mv-pelikin kohdillaan, oli Fuusiolla kaikki osa-alueet kunnossa, jotka vaaditaan mestaruuteen.

MOM - Fuusio + erityisesti Piitu (2+0)

Finaalijoukkue mestaruustunnelmissa
ylh. Mäksä, Pekka, Jana, Mikko, Joksu, Arto, Epa
alh. Jussi, Henkka, Lasse, Tepi, Jukka, Piitu, Skyde, Sami
ed. Pytty ja Poika

OTTELURAPORTTI SALIBANDY MESTIS 2005-2006 VÄLISARJA

Välierä 2. osaottelu LaPa - Fuusio 2 - 3 ja

Fuusio sai toiseen välieräotteluun hyvin pelaajia. Kolmella pakkiparilla ja kahdella hyökkäysketjulla lähdettiin hakemaan toista voittoa ja finaalipaikkaa. Ottelu alkoi tarkalla pelillä, jonka tempo ja taso olivat vaatimattomia. Ensimmäinen maali oli lähellä Fuusion pelatessa ylivoimalla. Skyde pääsi maalin edestä vetämään, mutta pallo ylärimaan. Fuusio oli avausjaksolla melko passiivinen ja luopui pallosta liian helposti. Lapa ei kuitenkaan päässyt hyviin tekopaikkoihin fuusiolaisten pysyessä pallon alla. Jakson viimeisellä minuutilla Fuusion alakerrassa pallo ajautui maalin eteen, josta ei löytynytkään pakkia vaan Lapan hyökkääjä. Henkka oli voimaton ja näin Lapa taukojohtoon 1-0.

Toiselle jaksolle Fuusio nosti karvausta ja aktiivisuutta. Lapan kimppuun käytiin jo ylhäältä ja erityisesti Samin ja Skyden karvaus poiki katkoja ja maalipaikkoja, jotka kuitenkin tuhlattiin. Ennen jakson puoltaväliä Arto teki tasoitusmaalin Samin syötöstä. Fuusion peli näytti parantuvan sitä mukaa kun peli eteni. Pelin edetessä tunteet alkoivat nousta pintaan ottelun tärkeyden ja lepsun tuomarilinjan vuoksi. Fuusio pääsi yrittämään ylivoimamaalia pariin otteeseen, siinä kuitenkaan onnistumatta. Lapa sai itse asiassa parhaan paikkansa, kun Fuusio merkkaus petti ylivoimalla ja Lapan kärki pääsi yksinläpi. Henkka teki kuitenkin huipputorjunnan ja piti pelin 1-1 numeroissa. Lapa siirtyi kahdenkymmenen minuutin kohdalla 2-1 johtoon. Pallo hävittiin keskialueella ja hyökkääjät olivat liian syvällä ehtiäkseen alas. Hallittu veto vei Lapan toistamiseen johtoon. Fuusio ei tästä hätääntynyt vaan painoi päälle. Ykkösketju onnistui parin minuutin päästä. Runkosarjasta nähtiin tuttu kuvio, jossa Mäksä pelasi pallon poikki kentän ja Piitu pääsi lyömään pallon takatolpalta maaliin. Näissä numeroissa varsinainen peliaika päättyi ja siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaika alkoi aktiivisesti. Fuusio hyökkäsi Pekan johdolla, jonka hyvä veto torjuttiin alanurkasta. Tästä Lapa käänti nopeasta vastahyökkäykseen ja Henkka teki toisen huipputorjunnan pitäen Fuusion pelissä mukana. Tuomarilinja oli tässä vaiheessa sekaisin ja erityisesti Lapan miehet kommentoivat jokaista vihellystä. Yksi aikainen vihellys vei Fuusiolta maaliin. Piitu rikottiin maalin edessä ja tämä virhe vihellettiin, vaikka pallo jäi Piitulle, joka teki maalin. Hyöty menetettiin ja vapaalyönti perinteisesti munattiin. Hetkan päästä Martsa työnnettiin omassa päässä takaapäin yli laidan ja tästä ylivoimapeli Fuusiolle. Tällä kertaa ylivoimalla onnistuttiin. Tutkapari Mäksä ja Piitu onnistuivat. Mäksä syötti pallon maalin takaa Piitulle, joka kyttäsi takatolpalla. Pallo maaliin ja Fuusio finaaliin !

Tuomarilinja oli välieräotteluissa perin salliva ja tämä tuntui erityisesti häiritsevän Lapaa. Ajoittain otteet kävivät kuumina, mutta ylilyönneiltä vältyttiin. Kauden mittaan Fuusio kohtasi Lapan neljästi ja vei ottelut 3-1. Parempi joukkue eteni jatkoon.

Finaalissa Fuusio saa vastaan Lahnuksen, joka voitti SC Legean 2-0 välieräsarjassaan. Kova suoritus sarjan tehokkainta hyökkäystä vastaan.  Näin molemmat finaalijoukkueet selvittivät tiensä suoraan kahdella voitolla. Kahden viikon päästä nähtäneen tarkka ja vähämaalinen finaali, jossa kaksi samantyyppistä joukkuetta kohtaavat. Jopa yksi maali voi riittää voittoon.

MOM - Piitu (2+0)

Välierä 1. osaottelu Fuusio - LaPa  2 - 0

Fuusio ja LaPa olivat kohdanneet ennen välieriä kahdesti ja voitot olivat tasan 1-1. Lapa aiheutti Fuusion ainoa runkosarjan tappion, jonka välisarjassa Fuusio oli kuitannut. Odotettavissa oli tasainen ottelupari. Fuusio sai jostain syystä kuitenkin vain 8 kenttäpelaajaa ensimmäiseen otteluun. Hyökkäyksessä pelasivat Pekka, Mikko, Mäksä, Skyde ja Lasse. Puolustajina Martsa, Epa ja Joksu. Ottelu alkoi tasaisena. Fuusio sai hyvän paikan ottelun avausosuman tekoon ylivoimalla noin 4 minuutin kohdalla, mutta Skyde huitoi tyhjää takatolpalta. Fuusio keskittyi pelaamaan tutusti oman pään kautta ja antoi Lapan pitää enemmän palloa. Jakson keskivaiheilla Lapalta oli hylätty maali maalinedustahässäkän jälkeen. Vain hetki oli ehditty pelata tämän episodin jälkeen kun Fuusio siirtyi johtoon. Pekka pelasi pallon maalille, josta Mäksä ohjasi sen ohi maalivahdin. Lapa protestoi korkeaa mailaa, mutta turhaan. Fuusio jatkoi peliään samanlaisena eikä lähtenyt vielä sen enempää peruuttelemaan. Lapa pelattiin kaukalon laitoihin ja pahat vetopaikat pystyttiin estämään melko hyvin. Jakson lopussa Lapa sai vapaalyönnin maalinedestä, joka vedettiin tolppaan. Tauolle Fuusion 1-0 johdossa.

Toinen jakso jatkui saman käsikirjoituksen mukaan. Fuusion puolustajat eivät paljoa osallistuneet hyökkäyksiin vaan aina pyrittiin varmistamaan ensisijaisesti oma pää. Fuusiolle kuitenkin siunaantui hyviä maalintekopaikkoja, mutta kerta toisensa jälkeen miehet epäonnistuivat vedoissaan ja maalipaikat valuivat hukkaan. Jakson keskivaiheilla tuli peliin tunnetta suun soiton muodossa, mutta ylilyönneiltä vältyttiin. Tuomarilinja vaihteli hieman ottelun sisällä, mutta pysyi tasapuolisena. Jakson keskivaiheilla Martsa sai jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta. Tämän Fuusio pystyi tyylikkäästi hoitamaan. Lapa pysyi yllättävän passiivisena, vaikka kello alkoi lähestyä täyttä aikaa. Kun ottelua oli jäljellä juuri alle kaksi minuuttia pääsi Lasse yksinläpi. Läpiajo päätyi kuitenkin Lassen kaatamiseen ja Fuusiolle tuomittiin rangaistuslaukaus. Pekan harhautusyritys jäi kuitenkin vähän hitaaksi ja Lapan maalivahti torjui kuljetuksen suhteellisen helposti. Fuusio pääsi kuitenkin pelaamaan ylivoimaa. Ensimmäinen minuutti pystyttiin pitämään palloa ja homma näytti olevan hanskassa. Martsa sai kuitenkin helpohkosti jäähyn estämisestä kun peliä oli 30 sekuntia jäljellä. Lapa otti maalivahdin pois ja yritti hakea tasoitusta. Fuusio kuitenkin kesti ja lopulta Joksu ja Pekka pääsivät 2-1 vastahyökkäykseen, josta Pekka teki ratkaisevan 2-0 maalin.

Koko joukkue pelasi upeasti ja uhrasi itsensä puolustuksessa. Vaikka hyökkäyspelissä ei tänään onnistuttukaan samalla prosentilla kuin Huikkaa vastaan tärkeintä oli, että Lapa ei päässyt pyörittämään omaa peliään fuusiolaisten jaksaessa puolustaa koko joukkueen voimin. Henkan nollapeliin mahtui muutamia todella tärkeitä torjuntoja ja hieman onneakin tolppien muodossa. Joksulta erinomainen peli johtavana pallollisena pakkina, mutta Henkalle MOM nollapelistä kauden tärkeimmässä vaiheessa.

MOM - Henkka (nollapeli)

5. Kierros Fuusio - RC Huikka 10 - 5

Fuusio lähti otteluun ilman paineita, sillä se oli jo varmistanut välieräpaikkansa aikaisemmin. Huikka tarvitsi pisteen noustakseen Lahnuksen ohi neljänneksi. Huikka ei kuitekaan ehtinyt jännittää kohtaloaan kauaa, sillä Fuusio sai otteluun unelma-alun. Ensimmäisestä hyökkäyksestä Jukka veti ensin täyden hudin avopaikasta, mutta antoi pian vapaalyönnistä namupassin Epalle, joka löi pallon takatolpalta sisään. Kohta onnistui Joksu Janan passista, sitten Skyde maalinedestä, Jussi laidasta. Peli oli Fuusiolle 4-0 noin kymmenen minuutin jälkeen. Fuusiolta näytti onnistuvat kaikki ja Huikan maalivahdilta ei mikään. Tosiasiassa Fuusio teki pitkästä aikaa sitä mitä on aina pitänytkin eli ampui suoraan syötöstä ja toimitti palloa maalille. Nyt sitä tehtiin, vedot onnistuivat ja kun samaanaikaan Huikan maalivahtipeli epäonnistui, oli tulos tämä. Ensimmäisen jakson aikana Fuusio onnistui vielä kolmesti ja otti vakuuttavan taukojohdon luvuin 7-0. Henkka pääsi avausjaksolla helpolla, eikä joutunut torjuntatöihin kuin muutaman kerran. 

Toisen jakson alussa Huikka pääsi ylivoimalle, jonka se pystyi hyödyntämään. Pelikello näytti 5 pelattua minuuttia kun peli oli 7-1. Joksu oli jäähyllä väärästä etäisyydestä. Huikan toinen maali tuli halvalla, sillä se puhuttiin pöytäkirjoihin. Oliko pallo maaliviivan yli vai ei, sitä ei moni nähnyt eikä ainakaan kumpikaan tuomareista, silti pallo keskelle. Outo ratkaisu pillimiehiltä. Fuusio onnistui kuitenkin pitämään Huikan takaa-ajon kurissa ja Skyden illan kolmas ja Martsan kauden avausmaali pitivät Fuusion johdon riittävän suurena. Ottelun lopussa Huikan "kuuma" pakki keitti vellit taas pohjaan ja poikittainen maila Pekan käsivarteen toi ansaitun jäähyn. Ottelun lopussa Huikka pääsi vielä kaventamaan parilla maalilla, mutta se ei Fuusiota häirinnyt. Kolmella ketjulla ja kahdella pakkiparilla pelattu peli ja varsinkin sen ensimmäinen jakso antoivat hyvät eväät välieräsarjaan Lapaa vastaan. Huikan kausi päättyi mestiksen välisarjaan. 

MOM - Skyde (3+0) 

4. Kierros SC Legea - Fuusio 6 - 3

Fuusion ja Legea siirretty ottelu toi mukanaan kahden ottelun viikonlopun. Fuusion harventuneet rivit olivat vähentyneet eilisestä Lapa-ottelustakin parilla pelaajalla ja näin Fuusio lähti haastamaan vahvaa Legeaa vain kahdella vaihtomiehellä. Ottelu alkoi Fuusion tarkalla puolustuspelillä ja Henkkaa testattiin ensimmäisen kerran vasta viiden minuutin kohdalla, mutta peli pysyi maalittomana. Fuusio sai ylivoiman pian tämän jälkeen, mutta pasmat sekosivat ja Legea pääsi kahdella miehellä ylivoimahyökkäykseen ja siirtyivät alivoimalla 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Fuusiolla oli useita hyviä maalipaikkoja, ennen kuin Mäksä onnistui ohjaamana maalin edestä tasoituksen vartin kohdalla. Legea otti kuitenkin taukojohdon komealla syöttökuviolla maalin takaa, jossa vartiointi maalinedessä petti ja Henkka oli voimaton.

Toisen jakson alussa Pekalla oli huippupaikka maalinedessä, mutta ohjaus torjuttiin. Fuusion väsynyt kilpikonna onnistuttiin kahdesti pelaamaan hajalle ja kympin jälkeen Legea johti jo 4-1. Epan osuma antoi toivoa Fuusiolle noususta pistejahtiin jakson keskivaiheilla. Lasse sai kuitenkin kaksi jäähyä lähes peräjälkeen ja juuri ensimmäisen jäähyn päätyttyä Legea onnistui miehen nenän edestä jo siirtymään 5-2 johtoon. Pekka kavensi seuraavasta hyökkäyksestä pelin 5-3. Tämän jälkeen selvitettiin toinen Lassen jäähy ja heti jäähyn jälkeen Fuusiolle aukesi ylivoimahyökkäys, jossa Skyde pelattiin vapaaksi takatolpalle, mutta rystypuolen ohjaus ohi maalin. Fuusio nosti lopussa karvausta ja sai yllättävän hyvin painetta Legean pakeille, mutta katkoista ei päästy maalipaikoille. Legean viimeisen minuutin maali lopetti pyristelyt kavennuksista ja pisteet heille maalein 6-3.

Tappiosta huolimatta joukkue pelasi vajaamiehisenäkin melko ehjästi ja varmasti. Legean kahden ketjun hyökkäysvoima saatiin pidettyä kohtuullisesti kurissa ja pari Legean maalia tuli meidän selvistä virheistä. Joukkueen varmistettua eilen välieräpaikan ovat ajatukset jo siirtyneet ratkaisupeleihin.

MOM - Epa

3. Kierros Fuusio - LaPa  5 - 3

Kolmannen kierroksen ottelu oli alunperin SC Legeaa vastaan, mutta jääkiekkofinaalin vuoksi se siirrettiin Lapa ottelun jälkeen. Näin kolmannella kierroksella Fuusio sai vastaansa Lapan, joka voitti ainoana joukkueena Fuusion runkosarjassa. Nyt oli hyvä paikka ottaa revanssi.

Fuusio aloitti jälleen vaisusti ja Lapa pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään ottelun alkuminuuteilla kerta toisensa jälkeen Fuusion päähän. Fuusiolla oli kuitenkin ottelun alun selkein maalintekopaikka, kun Joksu avasi Skyden läpi, mutta yhden käden ohjaus niukasti ohi maalin. Lapan hyvä ote toi tulosta seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun pallo vedettiin suhteellisen kaukaa ylänurkkaan. Fuusio tokeni tästä nopeasti ja Joksu kavensi Pekan vaparista tilanteen 1-1:een vain kahden minuutin jälkeen. Tästä kavennuksesta Fuusio sai virtaa hyökkäyksiinsä ja seuraavat viisi minuuttia pyörittiin Lapan maalilla. Fuusio jäi kuitenkin ilman maalia muutamista maukkaista tekopaikoista huolimatta. Henkka piti numerot tasoissa vartin kohdalla torjumalla Lapan läpiajon. Lapa teki kuitenkin seuraavan maalin ja siirtyi kuusi minuuttia ennen taukoa 2-1 johtoon. Fuusio avasi hyökkäystään huonosti, josta Lapan karvaaja pääsi yllättämään Henkan etualanurkasta. Mutta Fuusio tasoitti ottelun välittömästi. Nopeilla ja tarkoilla syötöillä pelattiin Mikolle vetopaikka  ja peli oli tasan. Mäksä teki jakson viimeisellä minuutilla komean soolon ja kipitti itsensä vetopaikkaan koko kentän läpi ja seurasi päädystä kimmonneen reboundinsa maaliin. Huikea suoritus, jolla Fuusio kuittasi avausjakson 3-2.

Toinen jakso alkoi Fuusion kannalta hyvin. Vain parin minuutin jälkeen Fuusio sai onnekkaan flipperipallottelun jälkeen maalin. Fuusion veto kimposi Joksulle, joka veti reikäpalloa kohti maalia. Se ajautui ohi maalin takatolpalla olleelle Skydelle, joka ohjasi pallon tyhjiin. Fuusio pääsi kuudennella minuutilla ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Lapa sai helposti työntämisestä jäähyn. Ylivoima ei tuonut tulosta, vaikka sitä hetken aikaa päästiin pyörittämäänkin kontrolloidusti. Sami loukkasi polvensa jakson keskivaiheilla ja linkkasi vaihtoon. Vamma osoittautui onneksi lieväksi ja mies palasi muutaman minuutin tauon jälkeen kentälle. Tämä aika kului alivoimalla, sillä Joksu sai väärästä etäisyydestä penaltin, joka hoidettiin tyylikkäästi pois. Ottelun lopussa nähtiin vielä lisää jäähyjä, kun Lapan yliaktiivinen ja levoton pakki järjesti itsensä ja Mäksän maalineduspelistä jäähylle. Tasavajaalla ei maaleja nähty vaan Fuusio pelasi fiksusti kelloa pois, eikä lähtenyt enää innokkaasti hyökkäämään. Kun ottelua oli jäljellä puolitoista minuutti pääsi Fuusio vielä ylivoimalle. Jana teki pakin tontilta nousun tyhjään tilaan ja veti pallon maskin ohi takanurkkaan. Lapan hörhö pakki kavensi vielä Henkan torjunnasta loppunumeroiksi 5-3. Samin maalisyöttö ja kova karvauspeli toivat hänelle tänään MOM-valinnan.

MOM - Sami

2. Kierros Fuusio - Grand Star  4 - 1

Välisarjan toisen kierroksen iltaottelussa Fuusio sai vastaansa Grand Starin, jonka runkosarjan jälkimmäinen puolisko oli huikean hyvä. Fuusio pelasi kahdella kentällisellä, vaikkakin Skyde joutui pakin paikalle tällä kertaa. Ottelu alkoi sekavana ja melko verkkaisella temmolla. Ensimmäisissä vaihdossa Grand Star toi painetta Fuusio päätyyn, mutta jakson edetessä sai Fuusio omaa peliään edes jotenkin käyntiin. Tehokas ykköskentällinen loi tilanteita ja Fuusio siirtyi ensin 1-0 ja pian 2-0 johtoon. Piitu laukoi komean vedon suoraan syötöstä ylänurkkaan. Näillä numeroilla mentiin tauolle.

Toisen jakson alussa hyvin taistellut Tepi pyöräytti nilkkansa ja varamiehenä ollut Martsa tuli mukaan peliin. Grand Star tuli toiselle jaksolle kovalla karvauksella ja onnistui luomaan painetta Fuusion alakertaan. Grand Star sai katkottua useita avauksia, mutta Fuusion onneksi heidän vetonsa pääosin suuntautuivat ohi ja yli Henkan maaliin. Grand Starin onnistui kuitenkin kaventaa ottelu ohjauksella maalin edestä. Fuusion hermo piti ja avausten onnistuessa päästiin usein nopeisiin vastahyökkäyksiin. Pekka vei Fuusion turvalliseen kahden maalin johtoon lähes keskiviivalta lähteneellä vedolla, jossa Sami teki hyvää maskia. Tämän jälkeen Mäksä onnistui kertaalleen, mutta maali hylättiin korkean mailan takia. Aina kun Fuusio sai vetoja maalia kohti, niistä tuli reboundeja, joista mm. Sami pääsi yrittämään maalintekoa, mutta tällä kertaa huonolla menestyksellä. Jakson loppupuolella Fuusio sai väärästä etäisyydestä pari jäähyä, jotka kuitenkin tapettiin onnistuneesti. Henkkakin selvisi tällä kertaa vain parilla haamutorjunnalla. Neljä sekuntia ennen loppua Jukkaa rikottiin Fuusion maalin edustalla ja tästä tilanteesta Grand Starille jäähy ja Pekka puhui itsensä vaihtopenkiltä jäähypenkille. Grand Star otti maalivahdin pois (?) ja Jukka vetäisi vaparista pallon tyhjään maaliin. Näin pisteet Fuusiolle maalein 4-1.

Ottelu meni Fuusiolta melkoiseksi roiskimiseksi, mutta oli fyysisyydeltään selvästi siistimpi kuin alkusarjan peli. Tässä vaiheessa ei tyylipisteitä jaeta, vain voitot lasketaan.

MOM - Pekka

1. Kierros Lahnus-00 - Fuusio 1 - 3

Molemmat joukkueet lähtivät yhdeksällä kenttäpelaajalla välisarjan ensimmäiseen otteluun. Alkulohkon perusteella ottelusta oli odotettavissa tarkka ja vähämaalinen peli ja näin myös kävi. Fuusio lähti uusilla hyökkäysketjuilla otteluun ja se tuntui sekoittavan pelin alussa todella pahasti. Lahnus vei ottelun alkua mielin määrin ensimmäiset 10 minuuttia. Vaikka Lahnus onnistui kertaalleen myös maalinteossa, nousi Fuusio ottelun edetessä yhä paremmin peliin mukaan. Ensin Pekka pääsi yrittämään maalin edestä tasoitusta, mutta vasta pari vaihtoa myöhemmin Lasse onnistui samoilta sijoilta rauhallisesti kiertämään maalivahdin ja nostamaan pallon hallitusti maaliin. Fuusion ote parani mitä pidemmälle jakso eteni ja pelikellon näyttäessä 18 pelattua minuuttia Skyde siirsi komealla rystynostolla Fuusion johtoon. Jakson lopun Fuusio pelasi tarkasti ja piti johdon tauolle mentäessä.

Toisen jakson alku oli molemmilta tarkkaa, mutta aika sekavaa peliä. Ottelun tärkeys näkyi tänään otteissa ja mitään suurta salibandyviihdettä ei yleisölle tarjoiltu. Toisen jakson ensimmäinen kymppi mentiin tasaväkisesti päästä päähän Henkan ottaessa muutaman todella upean ja tärkeän kopin Fuusion merkkauksen sekoillessa. Jakson keskivaiheilla yltyi Jukka upeaan sooloon. Hyökkäyspään nurkasta röyhkeä nousu maalineteen, josta rystyllä nosto yli heittäytyvän maalivahdin. Kerrassaan upea suoritus ! Fuusio loppua kohti vetäytyi hieman enemmän ja Lahnus pääsi pitämään pientä myllystä Fuusion päädyssä, mutta otti ottelun lopussa turhan jäähyn turhauduttuaan ja näin Fuusio piti ylivoimalla Lahnuksen aisoissa ja otti todella tärkeät pisteet avausottelusta. Koko joukkue taisteli upeasti, vaikka oma peli olikin ajoittain aika sekaisin, niin Henkan onnistuessa jäi Lahnus jälleen yhteen maaliin. Ilmassa oli ns. playoff- ottelun tuntua ja suut kävivät tuomareille ajoittain melko lailla. Kaunista se ei tänään ollut, eikä niin tehokastakaan, mutta tärkein eli voitto kuitenkin tuli.

MOM - Henkka

OTTELURAPORTTI SALIBANDY MESTIS 2005-2006 ALKUSARJA

10. Kierros Fuusio - SJ Puujalat 6 - 6

Alkulohkon viimeisessä ottelussa Fuusion vaihtopenkki oli turvoksissaan pelaajista. Kolme hyökkäysketjua ja kaksi pakkiparia lähti ottamaan voittoa "nousijajoukkue" SJ Puujaloista, joka oli esittänyt vaihtelevia otteita alkulohkossa. Fuusion ensimmäinen jakso oli edellisen ottelun tapaan todella huono. SJ Puujalat teki maalit kovalla prosentilla ja Fuusion pakkien huonojen avausten avittamana. Fuusio sai pelin painettua Puujalkojen päätyyn, mutta se kuuluisa viimeistely ontui todella pahasti. Jakso Puujaloille tylysti 5-1, täysin luotujen maalipaikkojen vastakohta. 

Toisella jaksolla Fuusio vihdoin osui maalipuiden väliinkin. Tehoikkain tänään oli Arto, joka teki hattutempun. Oman pään virheitäkin saatiin vähennettyä ja ottelun loppuhetkillä Tepin veto löysi tiensä maaliin ja tällä maalilla tasattiin numerot 6-6. Ottelun viime sekunneilla oli Pekalla vielä paikka tehdä voittomaali, mutta Fuusion maalissakin viime kaudelle lainaveskana pelannut Said onnistui torjunnassaan. 

Anyways, nyt kun alkulohkon pelit ovat takana on Fuusion trendi valitettavasti ollut laskeva. Ratkaisevassa välisarjassa tiukka puolustuspeli on löydyttävä heti ensimmäisestä pelistä lähtien ja viimeistelyyn on saatava terävyyttä, muuten paikka neljän joukossa voi olla tiukassa. Sarjan kärki oli yllättävän tasainen ja pelejä tulee menemään ristiin. Jokainen piste on erittäin tärkeä.

MOM - Tepi (1+0)

SJ Puujalkojen nettisivut

9. Kierros Lapa - Fuusio 5 - 4

Alkulohkovaiheen toiseksi viimeissä ottelussa Fuusio kohtasi yllättävän huonon kauden pelanneen vanhan mestarijoukkue Lapa:n. Fuusiota vastaan Lapa oli saanut jalkeille hyvän joukkueen, kun taas Fuusio tehokas hyökkäys oli poissaolojen vuoksi laitettu uusiksi. Tämä näkyikin koko ottelun ajan sekavana oman pään puolustamisena, joka ennen on ollut Fuusion vahvuus. Piitun, Pekan ja Arton poissaolo näkyi vaikuttavan yllättävän paljon. Fuusio siirtyi kuitenkin johtoon Mäksän ohjatessa pallon ilmasta maaliin Joksun poikittaissyötöstä. Lapa kuitenkin kavensi lähes välittömästi. Fuusio siirtyi jakson keskivaiheilla Samin toimesta 2-1 johtoon. Lapa tasoitti vapaalyönnistä Fuusio merkkauksen sekoillessa. Lapan 3-2 johtomaali oli komea. Maalin edestä saatu vapaalyönti veivattiin Fuusion yläkulmaan Henkan ollessa voimaton muurin takana. Joksu toi Fuusio tasoihin ja näissä 3-3 lukemissa näytettiin siirtyvän tauolle. Fuusio kuriton ja sekava pelaaminen kuitenkin antoi Lapalle vastahyökkäyksen, josta pallo Henkan jalkojenvälistä maalin juuri ennen taukosummeria. Numeroiden valossa tasainen, mutta tasollisesti Fuusiolta kauden sekavin jakso siis Lapalle numeroin 4-3.

Toiselle jaksolle lähdettiin tiivistämään ensin viisikkopuolustusta. Tässä onnistuttiinkin, vaikka Lapa siirtyikin 5-3 johtoon jakson puolivälissä. Fuusio sai keskialuetta tukkoon ja Lavan hyökkäyksiin lähdöt vaikeutuivat. Fuusion omat hyökkäykset ja maalipaikat vaan sössittiin komeasti. Vaikka Sami tekikin illan toisen maalin Mikon ja Lassen hyvistä syötöistä, niin paikkoja olisi ollut jopa viiteen osumaan. Skyde huitoi kolmesti tyhjää hyvistä maalipaikoista. Paikkoja siunaantui myös Lapallekin, joka osui kahdesti Fuusion maalipuihin. Viimeisen kympin Fuusio karvasi koko kentän alueella, mutta painostuksesta huolimatta jäi tasoitusmaali tekemättä ja näin kauden ensimmäinen tappio oli selviö.

Lapalle kaikki kunnia Fuusion puolustuksen puhkomisesta ja viidestä osumasta. Valitettavasti Fuusiolta ei tänään onnistunut hyökkäys eikä maalivahtipelikään totuttuun tapaan. Tappio saattoi kuitenkin tehdä joukkueelle hyvää ennen ratkaisevaa välisarjavaihetta. SJ Puujalkoja vastaan pelattavassa viimeisessä ottelussa on Fuusion saatava piste alkulohkon voittoon. Siinä on motivaatiota riittävästi.

MOM - Joksu (1+1)

Lapan nettisivut

8. Kierros Fuusio - Lahnus-00  4 - 1

Kahdeksennella kierroksella Fuusio sai kärkiottelussa vastaansa Lahnus-00:n. Ottelu oli alusta asti todella tarkkaa peliä, jossa pilli soi herkästi jaoston tuomareiden toimesta. Jakson alku oli todella tasaista peliä, jossa pallonhallinta meni kokolailla tasan. Kumpikaan joukkue ei karvannut ylhäältä asti vaan keskittyi keskialueen tukkimiseen. Fuusio meni reilun 5 minuutin jälkeen johtoon Jukan matalalla laukaukselle, joka yllätti Lahnuksen veskarin. Mikko antoi hyvän poikkikentän syötön tähän maaliin. Lahnus kuitenkin kuittasi maalin seuraavassa hyökkäyksessä kun maalivahdin alueen nurkkaan jätetty hyökkääjä veti pallon takanurkkaan. Tämän jälkeen Fuusio pääsi pyörittämään ylivoimaa ja se onnistuikin hyvin. Palloa pidettiin rauhallisesti hallussa ja Skyde pääsi kokeilemaan tyhjään maalin, mutta veto tällä kertaa yli. Tauolle tasanumeroin 1-1.

Toisen jakson Fuusio aloitti terävästi ja sai heti jakson alkuun räkämaalin. Ykköskenttä, joka nopeudellaan aiheutti vaikeuksia koko pelin ajan Lahnuksen pakeilla pyöritti pallon maalin eteen, josta se löysi tiensä Mäksän ja pakin kautta maalin perukoille asti. Lahnus protestoi maalia potkuksi, mutta turhaan. Muutama minuutti tämän jälkeen ykkösketju onnistui uudestaan. Piitu ja Pekka palasivat seinällä kolme lahnuslaista ulos ja Pekka nosti hallitusti pallon veskan kainalosta maaliin. Tämän jälkeen peli pyöri muutaman kerran Fuusion päässä pitkiä jaksoja, mutta pelaajat uhrautuivat ja onnistuivat blokkaamaan lähes kaikki vedot. Henkalla ei kirjattu montaa torjuntaa, mutta muutama erittäin tärkeä jakson keskivaiheilla. Jakson lähestyessä loppua joutui Fuusio alivoimalle kahdesti. Kun peliä oli jäljellä 3 minuuttia otti Lahnus maalivahdin pois ja yritti kavennusta kuudella neljää vastaan. Fuusio kuitenkin taisteli upeasti ja Lahnus ei päässyt kunnon maalipaikoille lainkaan. Aivan ottelun lopussa Sami teki loppunumerot tyhjään maaliin Jukan syötöstä.

MOM - Jukka (1+0)

Lahnuksen nettisivut

7. Kierros RC Huikka - Fuusio 2 - 7

Sami "Shefki Kuqi" Lari puuskuttaaFuusion runkosarjan ohjelma vuoden 2006 puolella antaa odottaa kovia pelejä: RC Huikka, LaPa, Lahnus-00 ja SJ Puujalat. Ensimmäisenä näistä asettui vastaan RC Huikka. Fuusio lähti otteluun runsaslukuisena ja ykkösketju (Piitu, Pekka, Mäksä) pörräsi tuttuun tapaansa vauhtia pitäen kentän molemmissa päissä. Kakkosessa esiintyivät tänään Sami, Arto ja Skyde. Tämä ketju pelasikin upean pelin ja erityisesti Arto oli keskellä erinomaisella pelipäällä. Fuusion siirtyikin johtoon tämän ketjun toimesta kun Arto laittoi hyökkäyspään vaparin Skydelle maalineteen, suora veto ja peli 1 - 0. Kuudella pakilla pelannut Fuusio antoi RC Huikan tulla puoleen kenttään melko vapaastii, mutta siitä eteenpäin Huikan peli tehtiin vaikeaksi. Tässä myös onnistuttiin ja Huikka joutui turvautumaan pitkiin avauksiin, jotka Fuusio katkoi menestyksekkäästi. Lasse esitti ensimmäisellä jaksolla vahvoja nousuja oikealta laidalta, joista tuli aina vaarallisia tilanteita ja myös maalieja, Ensin Lasse osui tsuupilla lähes puolesta kentästä, kun pallo pomppi jostain maskin läpi verkon perukoille. Seuraavaksi onnistui kosovonalbaani Sami, joka pari paikkaa tuhlattuaan osui omasta reboundista lisäämään johdon jo 3 - 0. Hetken päästä Lasse kuskasi pallon oikeaa laitaa pitkin maalin eteen, josta se lakaistiin sisään. Hyvin onnistuivat myös muut puolustuksessa ja Henkan muutamalla huippukopilla mentiin tauolle 5 - 0. Jakson viimeinen maali oli todella komea. Pekka nosti aloituspisteeltä napakan syötön Piitulle, joka jatkoi sen suoraan ilmasta maaliin.Pekan pehmetä kädet toivat 1+1 tehot

Samalla sykkeellä toiselle jaksolle tullut Fuusio siirtyi jakson alussa jo 6 - 0 johtoon kun Pekan veto nousi pakin jalasta suoraan yläkulmaan. Fuusion kuparinen meni rikki noin viiden pelatun minuutin jälkeen kun ykkösketju menetti pallon syvällä hyökkäyspäässä ja Huikka pääsi iskemään tästä nopeasti vastaan. Siirto poikkikentän, suora veto, jonka Henkka upeasti torjui, mutta Jukka ei ehtinyt putsaamaan reparia pois, vaan se löytyi Fuusion maalista. Oikeastaan tämä oli Huikan ainoa nopea vastahyökkäys koko pelissä ja siitä heti maali. Huikka nosti hieman karvaustaan toisella jaksolla, mutta Fuusion onnistui pysyä pääosin rauhallisena paineen alla. Muutaman kerran Huikka sai hässäkän Fuusion päätyyn hyökkääjien vaihdon venyessä ja miesten hyytyessä paikoilleen. Huikan toinen maali tehtiin ylivoimalla Epan istuessa jäähyllä työntämisestä. Huikan veivimies näytti taitonsa ja veivasi pallon Fuusion maalin takaa maalin eteen, josta se yllättävän vapaasti lyötiin verkon perukoille. Loppunumerot teki Lasse kuljettamalla pallon kentän oikeaa laitaa ja nousemalla maalin takaa, josta löysä rystyveto yllätti veskarin ja kruunasi Lassen illan.

Näin loppunumerot Fuusiolle 7 - 2 ja aktiivinen peli-ilme näyttää säilyvän. Huikan sbandylaiset puolustettiin rivimieheksi eikä Fuusion vielä ole tarvinnut venyä näitä "huippujoukkueita" vastaan kertaakaan tällä kaudella. Pahimmat pelit ovat olleet "sählyjoukkueita" vastaan. Tästä on hyvä jatkaa alkulohkon loppuun, vaikka näillä pisteillä ei olekaan mitään merkitystä jatkon kannalta. Henkalta jälleen huippupeli, puolustus saa katsoa peiliin takaiskumaaleista ja tarkentaa maalineduspeliä.

MOM - Arto (0+1)

6. Kieros Bad Habits - Fuusio 1 - 10

Vuoden viimeisessä pelissä tuli vastaan tuttu Bad Habits. Hyvin viheltäneet Diggersin tuomarit päästivät Fuusion heti ottelun alussa ylivoimalle. Parista hyvästä paikasta lukuunottamatta jäi maali vielä tekemättä. Itse asiassa jälleen kerran vastustaja oli lähempänä tehdä maalin Fuusion yv:n aikana, mutta erinomaisesti pelannut Henkka teki huipputorjunnan ja peli säilyi maalittomana. Kun ottelua oli pelattu noin viitisen minuuttia alkoi Piitulainen-show. Rosen ajalta Habitsille tuttu harjoitusvastustaja Piitu latoi hattutempun seuraavan viiden minuutin aikana. Ensimmäisessä komean esityön teki Lasse ja Sami puhui viimeiseen syöttöpisteen. Skyde lisäsi Fuusion johdon Mikon loistavasta sivuttaissyötöstä. Fuusio peli näytti todella hyvältä. Tämän jälkeen Lasse kokeili kikkailla alimpana miehenä, mutta menetti pallon ja joutui ottamaan jäähyn. Alivoimasta selvittiin hienosti, mutta jakson viimeiset viisi minuuttia olivat Fuusiolle ottelun huonoimmat. Pelikuri löystyi ja hyökkääjät eivät ehtineet puolustuksen avuksi. Henkan loistotorjuntojen avulla Fuusion maali säilyi koskemattomana. Joksu teki viimeisellä minuutilla pakin tontilta vahvan nousen ja latasi ranteella pallon maaliin ja näin jaksovoitto Fuusiolle 5-0.

Toinen jakso alkoi hyvin Skyden tehdessä ottelun toisen maalin, peli Fuusiolle 1- 6. Tasan kahdeksen pelatun minuutin kohdalla joutui Henkka antautumaan kun maalin edestä pallo lyötiin voimalla ylänurkkaan Fuusion pelaajien ollessa tilanteessa riittävästi myöhässä. Näin jälleen nollapeli hukattiin yhteen huonoon vaihtoon. Pari minuuttia tästä Epa teki kauden avausmaalinsa ja sai siihen syötön hurjaan pelivireeseen syksyn mittaan päässeeltä Jussilta. Jussin piti kaydä Kosovosta asti hakemassa pelihuumoria, mutta se näytti onnistuvan. Peli pyöri ensimmäisen jakson tapaan Habitsien kenttäpuoliskolla, mutta heidän kunniakseen on sanottava, että heidän asenne ja yritys kesti loppuun asti hyvällä tasolla. Piitu nautti toisen kerran Lassen tarjoilusta ja teki illan neljännen maalinsa jakson puolivälissä. Heti tämän jälkeen Jussi lisäsi Habitsien tuskaa veljensä Mikon passista. Henkka jatkoi erinomaista peliään pitämällä Habitsit kurissa ja nuhteessa, silloin kun kenttäpelaajat eivät olleet terävimmillään. Häntä puolustuksessa auttoi erinomaisen ottelun pelannut Tepi, joka blokkasi useita vetoja ja pelasi pallollisena omaan rauhalliseen tyyliinsä. Fuusio pääsi vielä lopussa ylivoimalle, mutta jälleen yv-maaliin tekeminen oli liian vaikeaa. Pekka teki loppunumerot puoli minuuttia ennen loppua Skyden syötöstä.

Piitun superpelistä huolimatta Fuusion pelaajana palkitaan Henkka, jonka puolen tusinaa huippukoppia pitivät Fuusion tukevassa johdossa. Tämä oli jo kauden kolmas peli Henkalla, jossa hän on joutunut antautumaan vain kerran.

MOM - Henkka

5. Kierros Fuusio - Diggers 4 - 3

Runkosarjan puolivälin krouvissa Fuusion vastustajana oli nousukuntoinen Diggers. Aiempina kausina lämpiä pelejä keskenään pelanneet joukkueet eivät tälläkään kertaa tehneet poikkeusta. Fuusio aloitti melko hyvin, mutta turhan varovaisesti. Pallo pysyi hallussa, mutta vetopaikat hukattiin aikailuun ja vastustajan kovaan mailahäirintään. Ensimmäinen isompi virhe tuli kun Skyde oli karkaamassa vasemmalta laidalta läpi, pakki iski lapaan kuin olisi ollut halkoja tekemässä. Diggersin maalinedustalle meneminen oli omalla vastuulla, sillä sellainen mailaviidakko oli vastassa, ettei paremmasta väliä. Diggers siirtyi kaukovedolla 1-0 johtoon, Henkan ollessa maskissa.  Fuusio tuli kuitenkin tasoihin ylivoimalla Piitun ampuessa laidalta suoraan syötöstä oli Enckelmannin. Seuraava salibandyyn kuulumaton episodi nähtiin Fuusion maalintakana, jossa miestä otettiin oikein ja väärin, vasemmalta ja oikealta. Lopuksi Lasse tuuppasi Diggersin kaverin maahan ja tämä potkaisi maasta Lassea takareiteen. Lapan tuomari seisoi riittävän lähellä nähdäkseen asian, mutta tästä episodista huolimatta peli vain jatkui. Diggers meni taukojohtoon 2-1 kun heidän laitahyökkääjä lämäsi ensimmäisellä yrityksellä Epaa sääreen, josta tuurilla pallo jäi hänen ulottumattomiin ja toisella yrityksellä kova laukaus löysi tiensä Henkan kainalosta maaliin.

Toisella jaksolla sama tahti jatkui, Fuusio piti palloa, Diggers rikkoi ja tuomarit antoivat pelin jatkua. Fuusio tuli ansaitusta ensin tasoihin 2-2 Mikon heiluttaessa verkkoa jälleen suorasta syötöstä. Kova peli jatkui puolin ja toisin ja Diggers pääsi jakson keskivaiheilla kokeilemaan ylivoimalla. Kaukaa puolesta kentästä nostettu pallo löysi maskimiehen ja Martsan läpi tiensä Fuusion ylänurkkaan. Henkka pyöritteli päätään, sillä hän ei nähnyt yhtään mitään. Fuusio joutui takaa-ajoon, mutta aikaa oli vielä 11 minuuttia jäljellä. Noin viisi minuuttia ennen loppua Fuusio sai vaparin maalinedestä, joka ensin torjuttiin, mutta reboundista Joksu väänsi 300 neonvihreän kilon keskeltä pallon jollain ilveellä Diggersin verkkoon ja näin peli tasan 3-3. Toisen jakson värikkäin episodi nähtiin kun Fuusion ampuma rebound jäi pyörimään veskarin eteen ja Skyden kurotus osui Enckelmannin näpeille. Tästä suivaantuneena Diggersin jääkaapin kokoinen pakki lämpeni sen verran, että ensin pisteli Skyden lattiaan poikittaisella ja jatkoi sitten mussuttamista ja kruunasi esityksensä ottamalla Skydeä pillistä kiinni. Tuomarit näkivät tilanteen siten, että molemmille annettiin 2 minuuttia. Selvä juttu. Fuusio joutui alivoimalle kun ottelua oli jäljellä 3 minuuttia. Piitu sai jäähyn väärästä etäisyydestä, ihan tuomarilinjan mukainen pelnalti. Diggers lähti laiskasti ylivoimapeliin ja Fuusio iski nopeasti kolmella vastaan. Joksu ohjasi komean syöttökuvion päätteeksi voittomaalin takatolpalta alivoimalla. Diggersin viivytystaistelu oli ohi ja pelin kruunasi yksi läpiviisas Diggersin puolustaja laitataklauksella vielä 15 sekuntia ennen loppua. Tästä tuomarit sentään antoivat 2 minuutin jäähyn.

Ironista tässä hommassa on se, että Diggersin johtava hahmo Kaj Enckelmann on liigan erotuomarivastaava. Kaiken lisäksi Diggersillä on muutama taitava hyökkääjä, joiden kautta he pystyivät pelaamaan ihan kunnollakin. Mutta Diggersin sanoin, meidän tavaramerkiksi tullut "kova" peli nyt vaan tahtoo välillä mennä vähän yli. No, tällä kertaa ja näillä tuomareilla juuri näin pääsi käymään. Fuusion riveissäkin on sen verran entisiä pelimiehiä, ettei miehen ottaminen ihan yksipuoliseksi jää. Mitä tähän nyt voi muuta sanoa, että toivottavasti seuraava kohtaaminen on vasta ensi kaudella. Kerran kaudessa tuntuu riittävän molemmille. Voisiko liiga kokeilla jaoston tuomareita jossain Diggersin peleissä ? Ennen kuin joku lentää pää edellä hallin pilariin ja sattuu jotain vakavaa.

MOM - Joksu (2+1)

4. Kierros Joukkue - Fuusio 1 - 7

Joulukuun alun kahden pelin viikonloppu toi Fuusiolle täydet pisteet. Joukkue oli aloittanut kautensa kolmella tappiolla ja Fuusio jatkoi tätä putkea viemällä pisteet selvin 7 - 1 numeroin. Fuusio aloitti aktiivisesti ja peli saatiin alussa vietyä Joukkueen päähän. Joksu ampui ranteella Fuusion johtoon kolmen minuutin kohdalla. Viitisen minuuttia tästä Skyde nousi oikeaa laitaa vauhdilla ja vei pelin keskellä kahden pakin välistä ja teki komean soolomaaliin. Tämän jälkeen Fuusio antoi Joukkueen pitää palloa omalla alueella ja peli pysäytettiin tiivillä keskialueen puolustuksella. Tämä onnistui hyvin ja vaikka Fuusion sai jakson loppupuolella pari peräkkäistä jäähyä, ei Joukkue pystynyt murtamaan Fuusion puolustusta. Fuusio pelasi noin minuutin kahden miehen alivoimalla, tästä huolimatta Joukkue ei päässyt maalintekopaikoille. Jakson loppunumerot viimeisteli Pekka pari minuuttia ennen taukoa.

Toiselle jaksolle lähdettin turvallisen tuntuisessa johdossa. Toisella jaksolla Fuusio pyrki aktivoimaan omaa peliään ja pitämään enemmän palloa hallussa. Alussa tämä onnistuikin melko hyvin ja Mikon komea rannelaukaus lähes puolesta kentästä vei Fuusion jo neljän maalin johtoon. Joukkueen ainokainen syntyi nopealla vastahyökkäyksellä. Fuusio hävisi pallon syvällä hyökkäyspäässä ja Joukkue käänsi pelin nopeasti ylös. Sivuttaissyötöstä suoraan ammutulle laukaukselle ei maalissa pelannut Martsa mahtanut mitään. Fuusio kuitenkin kuittasi tämän maalin jo seuraavassa vaihdossa. Mikko syötti Jussille maalin kulmalle namupassin ja näin taululle 5-1 ja Joukkue kiri päättyi ennen kuin se ehti alkaakaan. Lopussa Fuusio sai vielä pari jäähyä ja Martsa joutui torjuntatöihin Joukkueen pelatessa ylivoimaa. Pari laukausta tuli hyttiin ja maali varjeltui. Lopussa Fuusiosta onnistuivat vielä Pekka ja Mäksä. Näin selkeä voitto Fuusiolle kypsällä esityksellä. Kausi on alkanut hyvin ja Fuusio on kärjen tuntumassa 7 pisteellä 4 ottelusta.

MOM - Skyde (1+0)

3. Kierros Fuusio - Red Devils 14 - 1

Kutsuturnauksesta vuodelta 2004 tuttu vastustaja Red Devils oli Fuusion kolmannen kierroksen vastustaja. Nuori joukkue lähti perjantai-illan kamppailuun suppealla miehistöllä ja joutui heti ottelun alusta altavastaajan rooliin. Fuusion peli käynnistyi heti alusta hyvin ja kaksi hyökkäysketjua saivat pallon liikkeelle ja paineen Devilsien päähän. Ensimmäinen maali tuli noin kymmenen minuutin jälkeen, kun Pekka pääsi nostamaan läheltä 1-0. Pian tämän jälkeen Mikko lisäsi johtoa maalin toiselta nurkalta ja Piitu Mäksän tarjoilusta teki 3-0 numerot. Pelikellon näyttäessä 11:50 otti Red Devils aikalisän. Sen taika kesti viitisen minuuttia, sillä erän lopussa Mikko ja Pekka maalasivat kerran ja näin tauolle 5-0 Fuusion johdossa. Aivan eränlopussa Devils sai jäähyn ja Fuusio pääsi alkamaan toisen jakson ylivoimalla.

Rookie maalivahti Henkkaa teroitettiin, että Fuusion ylivoima on aina paha omalle maalivahdille. Toisen jakson alussa Devils saikin toistaiseksi vaarallisimman paikan alivoimalla. Tästä Henkka kuitenkin selvisi, mutta Fuusion ylivoima ei onnistunut. Pian tämän jälkeen Skyde teki maalin Jussin oivasta syötöstä. Kun toista jaksoa oli pelattu vajaa kymppi tuli Fuusiolle ottelun ainut karkea virhe. Pitkän vaihdon pelannut hyökkäysketju lähti ylivoimahyökkäykseen ja menetti pallon. Tästä Devils iski nopeasti vastaan. Nousu vapaasti keskeltä maalintekosektoriin ja komea veto takatolpan juuren rikkoi kuparisen. Fuusion peli ei kuitenkaan kavennusmaalista häiriintynyt. Mäksä sai Piitulta vastalahjan ja teki maalin nro 7. Tämän jälkeen Joksu onnistui pakin jalan kautta lisäämään johtoa. Tätä seurannut viisiminuuttinen oli Devilseille sysimusta. Palloa kaivettiin paholaisten verkosta oikein urakalla. Ensin Pekka viimeisteli illan kolmannen Lassen esityöstä. Samalla minuutilla ehti vielä Mikko ampua 10 maalin ja vielä samassa vaihdossa toisen lisää. 12 oli Piitun käsialaa ja lopullisesti mustan hetken kruunasi erinomaisen pelin pelannut Jussi. Ottelun viimeisellä minuutilla Fuusio onnistui jopa ylivoimalla ja näin loppunumerot 14-1. Voitto on Fuusion salibandyhistorian suurinumeroisin.

Mikäli tälläinen liike ja joukkuepelaaminen säilyy tulevilla kierroksilla, on lupa odottaa hyviä tuloksia.

Vastustajan kotisivut

MOM - Veljekset Kirjavainen, Mikko (5+0), Jussi (1+2)

2. Kierros Fuusio - Grand Star 3 - 3

Toisella kierroksella Fuusio pelasi Grand Staria vastaan. Ennakkoon tiedettiin, että vastustaja pelaa rikkonaista peliä. Valitettavasti tällä kertaa Fuusio hyytyi vastustajan tasolle ja pelistä tuli täydellistä sählyä. Fuusio aloitti kohtuullisesti ja meni Joksun ja Arton maaleilla 2-0 johtoon. Omassa päässä pallo pyöri kohtuullisen holtittomasti ja erän puolivälissä tuli Jukalle ja vastustajan hyökkääjälle nokkapokkaa, josta jaettiin yhteensä 14 jäähyminuuttia. Fuusion peli ei lähtenyt missään vaiheessa käyntiin, vaan viisikko hajosi koko kentän pituudelle ja tiiviistä puolustamisesta ei voinut tänään puhua. Hyökkäyksen ajauituivat nurkkiin ja vaikka penkillä oli miehiä kuin meren mutaa, niin kovaa ja järkevää liikettä ei saatu aikaan. Grand Star kavensi vielä taukonumeroiksi Fuusion vaihtovirheestä 2 - 1.

Toinen jakso jatkui samanlaisena sähläyksenä. Tuomarit eivät saaneet otteluun mitään linjaa ja välillä otettiin tarkasti kun taas välillä meni kaikki läpi. Kympin istunut vastustaja ei ottanut opikseen boksissa vaan jatkoi käsittämättömiä otteitaan erityisesti pallottomassa pelissä. Grand Star iski nopeilla vastaiskuilla itsensä ensin tasoihin ja sitten vielä vanhanaikaisella johtoon noin 6 minuuttia ennen täyttä aikaa. Fuusion peli valui edelleen nurkkiin ja vastustajan maalin taakse. Pallo ja miehet seisoivat ja hommasta ei tullut mitään. Loppuminuuteilla sai Tepi kädellä pelaamisesta jäähyn. Kun ottelua oli pelaamatta vajaat kaksi minuuttia sai Martsa työntämisestä jäähyn. Vaihtopenkki sekosi kun Tepi pääsi pois ja Fuusio pelasi noin puolisen minuuttia viidellä ennen kuin tuomarit huomasivat virheen. Peliä oli jäljellä 35 sekuntia ja Fuusio oli maalin tappiolla ja kahden vajaalla. Oikeus kuitenkin tapahtui ja Fuusion kova kahden miehen karvaus tuotti tasurin vain 14 sekuntia ennen loppuvihellystä. Pallo ajautui vastustajan maalin takaa Artolle, jonka mailasta pallo maaliin. Onnekas maali tasasi pisteet. Grand Star onnistui siinä missä se on parhaimmillaan eli pelin rikkomisessa. Fuusiolta jäi ensi jaksolla yksi maali tekemättä, jotta peli olisi ratkennut. Onneksi saatiin edes piste tästä ottelusta mustelmien lisäksi.

MOM - Arto (2+0)

1. Kierros SC Legea - Fuusio 1 - 6

Kauden avauskierrokselle ei etukäteen olisi voinut kuvitella kovempaa mittaria kuin SC Legea, joka viime kaudella pelasi Frölundan nimellä. Joukkueessa on kovan luokan lahtelaisia pelimiehiä konkari Arpan johdolla. Aktiivisista Sbandyläisistä ei tänään kentällä nähty kuin kaksi Legean puolella ja Arto Fuusion riveissä.

Ottelu alkoi melko vauhdikkaasti ja Fuusio keskittyi alussa tarkkaan puolustamiseen. Ensimmäiset paikat avautuivat Fuusiolle, mutta sihti ei ollut vielä kohdallaan. Jakson keskivaiheilla jäkisklisee miestä ja palloa maalille toimi ja Fuusio siirtyi Skyden räkämaalilla johtoon. Taukonumerot viimeisteli Mäksä Pekan ampumasta reboundista. Fuusio pelasi todella ehjän jakson ja pystyi pitämään Legean pelin kentän reunoilla ja poissa maalintekosektorista. Fuusio jaksoi juosta kahden ketjun ja 2 lisälaiturin voimin hyvätempoisessa ottelussa mallikkaasti. Epan pohje ei kestänyt koko peliä ja Joksu siirtyi pakiksi.

Toisella jaksolla Fuusio pystyi pitämään oman pelin kasassa ja Legea ei päässyt tekemään kavennusmaaleja jakson ensimmäisellä puoliskolla. Fuusio sen sijaan onnistui lähes peräperään kolmesti. Mäksi teki ottelun toisen reboundmaalin, Piitu maalasi kerran ja Pekka onnistui kahdesti. Fuusion onneksi Pekan viime vuoden kuivuus ei näytä toistuvan tällä kaudella. Viimeisen vitosen aikana Fuusio yritti rauhoittaa peliä ja se tuntui loppujen lopuksi vain sekoittavan tilannetta. Vaihtopenkiltä satoi ohjeita enemmän kuin tarpeeksi. Täydellinen peli sai pienen miinuksen viimeisellä minuutilla kun Fuusio lepsuili keskialueella ja Legean laituri ampui täydellisen ylämummovedon ohi Henkan ja näin nollapeli jäi vielä pelaamatta.

Kaiken kaikkiaan Fuusiolta erittäin hyvä startti ja paketti pysyi kasassa koko ottelun, vaikka penkillä oli porukkaa ruuhkaan asti. Välillä liian suuri rosteri on ollut enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Legea esitys oli oikeastaan vain varjo viime vuoden peleistä. Maalivahtipeli epäonnistui pahasti ja Fuusion koko joukkueen tiivis puolustaminen oli myrkkyä vastustajalle. Takuuvarmasti Legea ryhdistäytyy ja pelaa tehokkaampaa peliä vastaisuudessa. Fuusion koko joukkueen olisi voinut nimetä MOMiksi, mutta valinta osui rookie Mäksään, joka teki kaksi tärkeää repariosumaa kauden avauksessa. Henkka otti muutaman haamukopin ja onnistui silloin kun puolustus nukahti. Kavennusmaalille ei Henkkakaan voinut mitään.

MOM - Mäksä (2+0)


Urheiluseura Fuusio ry
Tanssimäenkatu 12 C 55  15240 Lahti
fuusio@urheiluseurafuusio.com

Martsa ã 2005