top_index.gif (74913 bytes)
F Etusivu F Fuusio F Pelaajat F Kalenteri F Tilastot F Raportit F Galleria F Linkit F Arkisto 11.11.2006


» Raportit
dotline.gif (899 bytes)
Salibandy

2006-2007
2005-2006

2004-2005
2003-2004
2002-2003
2001-2002
2000-2001

Jalkapallo

Kylpylä-Cup 2005
Kylpylä-Cup 2004
Kylpylä-Cup 2003
Kylpylä-Cup 2002

Salpausselkä Kuppi 2011
Salpausselkä Kuppi 2010
Salpausselkä Kuppi 2009
Salpausselkä Kuppi 2008
Salpausselkä Kuppi 2007
Salpausselkä Kuppi 2006
Salpausselkä Kuppi 2005
Carlsberg Soccer tournament 2004
Carlsberg Soccer tournament 2003
Carlsberg Soccer tournament 2002

SalpausSelkä Kuppi 2005

OTTELURAPORTTI SALPAUSSELKÄ KUPPI 2005

Salpaus alkulohko 25-27.11.2005

Fuusio - Perus-Ilkeät 1 - 1 (Lasse)
FC Kara - Fuusio 0 - 6 (oma maali, Markus, Jana, Jukka, Piitu, Terre)
Fuusio - MaMa 5 - 2 (Lasse 2, Ville, Markus, Piitu)
CityStars - Fuusio 0 - 0

Puolivälierä 27.11.2005
Fuusio - Team 73 1 - 0 (Lasse, rp)

Välierä 27.11.2005
H V - Fuusio 1 - 0

MVP - Janne "Piitu" Piitulainen

Fuusion historian jo kymmenes marraskuinen pienjoukkue turnaus käynnistyi lumisena lauantaina arkkivihollista Perus-Ilkeitä vastaan. Fuusio aloitti turnauksen vain kolmella vaihtomiehellä, sillä monet vanhat tähdet loistivat vain poissaolollaan. Lisäksi Helsingin vahvistukset tulisivat vasta illan peleihin mukaan. Fuusio aloitti vahvasti ja siirtyi heti ottelun alussa johtoon. Lasse karkasi vasemmalta laidalta, pyörähti keskelle ja teki vastustamattomasti johtomaaliin. Fuusio keskittyi koko ottelun ajan tiukasti oman maalin varjeluun. Noin ottelun puolivälissä Ilkeät sai myllynsä pyörimään, mutta hyvin pelannut puolustus ja maalivahti Teemu kestivät vielä. Fuusion hyökkäyksen jäivät lyhyiksi spurteiksi, vastahyökkäyksiin ei riittänyt enää jalkoja koko joukkueen leveydeltä. Ilkeät kavensi Mikon pienen virheen jälkeen. Mikko yritti ottaa keskitystä haltuun, mutta se karkasi vastustajan Mikko Harilalle, joka latasi pallon vasempaan ylänurkkaan. Ottelun viime hetkillä Fuusio sai vielä paikat voittomaaliin, mutta liika aikailu kostautui ja vedot blokattiin.

Fuusiolta kuitenkin hyvä startti, vaikka mistään oman pelin pelaamisesta ei voi puhuakaan. Suurhallin alusta on todella nopea ja liukas ja se aiheutti vaikeuksia molemmille joukkueille. Lisäksi molempien tummat pelipaidat hieman sekoittivat syöttöpeliä. 

Toisen kierroksen vastus FC Karavaanarit ei ollut enää ajokunnossa ja ottelu meni täysin pelailuksi. Karan pakki teki ensin oman maalin ja tästä edettiin maali / vaihto tahtiin ottelu läpi. Fuusion kokoonpanossa esiintyivät nyt myös Markus, Kari ja Jake. Fuusio säilytti kuitenkin mahdollisuutensa lohkovoittoon ottamalla tästä pelistä täydet pisteet.

Lauantai-illan viimeisessä pelissä Fuusio pelasi ennestään tuntematonta MaMaa vastaan. Ottelu oli temmoltaan ja tasoltaan joukkueelle päivän sopivin. Lasse aloitti vahvasti ja vei Fuusion reilun viiden minuutin kohdalla 2 - 0 johtoon. Mama kuitenkin jatkoi omaa peliään ja pääsi luvattoman helpon näköisesti kaventamaan heti Fuusion toisen maalin jälkeen. Fuusion rutiini riitti tällä kertaa kääntämään ottelu ja erityisesti Piitun kova työ palkittiin ja hänen esityöstään pääsi nauttimaan mm. Markus. Fuusion teki kaksi seuraavaa maalia ja varmisteli illan toista voittoaan. Maman 4 - 2 kavennus tuli liian myöhään, mutta jälleen todella helposti. Puolustus pelasi turnauksen huonoimman ottelun ja Teemun piikkiin näitä maaleja ei voinut laittaa. Loppunumerot viimeisteli Piitu Lassen passista. Piitu oli ensin katkaissut vastustajan hyökkäyksen kentän alimpana miehenä ja seuraavassa hetkessä hän oli kentän toisessa päässä tekemässä maalia. Käsittämättömän upeaa työtä !

Lauantai-iltana joukkue kokoontui Memphisiin illalliselle, jossa Fuusio kiitti pitkäaikaista tukijaansa Uponoria eli Mujusen Ossia ja lahjoitti Papalle Fuusion pelipaidan ja toivotti hänelle erinomaisen ansaittua työelämän jälkeistä aikaa. Pappa oli todella otettu tästä Fuusion tyylikkäästi eleestä ja tunteikkaassa puheessa kertoi olevansa meistä erityisen ylpeä ja toivoi meidän ystävyytemme kestävän ajan hammasta. Näin me kaikki uskomme ja nostimme seuran tarjoamat konjakit - Fuusio forever !

Sunnuntain viimeisessä alkusarjan ottelussa tuli vastaan tuttu paikallisvastus CityStars. Hieman väsynyt vastustaja taisteli kynsin hampain ja onnistui riittävän hyvin maalivahtinsa Hellqvistin Tompan johdolla pitämään Fuusion maalittomassa tasapelissä. Fuusio loi puolen tusinaa loistavaa maalinteko paikkaa, joissa jokainen hyökkääjä pääsi kokeilemaan maalintekoa siinä tällä kertaa kuitenkaan onnistumatta. Oma pää pidettiin tyylikkäästi puhtaana, mutta huonon viimeistelyn vuoksi alkulohkon kärkipaikka meni Perus-Ilkeille ja Fuusio joutui puolivälieriin Gatorade-lohkon 3 vastaan.

Hankolainen Team 73 pelasi pirteää futista Fuusiota vastaan puolivälierissä ja oli melko lähellä jopa onnistua voittamaan ottelun. Suomen ja ruotsin kielen kommenttien keskellä Fuusion pelistä jäi puuttumaan se viimeinen niitti ja pallon hallinta jäi melko näennäiseksi. Ottelu oli toistaiseksi turnauksen tasaisin. Fuusio sai aivan ottelun lopussa miljoonan euron paikan, jossa palloa siirreltiin pelaajalta toiselle vapaaseen maalintekopaikkaan. Markus passasi Janalle takatolpalle, jolle tuli mustahetki tyhjän maalin edessä ja hän siirsi pallon vielä kerran keskellä mieskasaan, josta vastustaja purki sen pois. Peli päättyi maalittomana ja jouduttiin rankkareihin. Ruutinsa kastellut Lasse sai aloitusvastuun kerrasta poikki rankkarikilpailussa. Lasse ratkaisi vetämällä maalivahdin jalkojen juuresta pallon maaliin. Teemu torjui Team 73:n vastaavaanlaisen yrityksen ja näin Fuusio eteni välieriin lohkovoittaja HV:tä (Huutava Vääryys) vastaan.

Fuusion joukkue välierässä. (ylärivi) Kanki, Terre, Markus, Jake, Jana, (alarivi) Teemu, Martsa, Lasse, Piitu ja Jukka. Turnauksessa pelasivat myös Joksu, Mikko ja Ville.

Välieräottelussa Fuusio sai hyvin jalkoja liikkeelle ja peli pelattiin käytännössä lappeenrantalaisten kenttäpuoliskolla. Heti ottelun alussa Lasse pyörähti kuudentoista kulmasta keskustaan ja vain vaivoin sai vastustajan maalivahti torjuttua hänen vetonsa. HV keskittyi puolustamaan ja heillä oli jatkuvasti kolmen miehen linja tiukasti oman puolustusalueen sisällä. HV:n satunnaiset hyökkäyksen päätyivät usein liian pitkiin syöttöihin ja Teemun tehtäväksi jäi antaa maalipotkuja. Ottelun puolivälin paikkeilla Terre pelasi Lassen läpi. Lasse oli täysin yksin maalivahdin kanssa, mutta jälleen maalivahti vei voiton ja torjui Lassen matalan laukauksen kädellään. Toinen huipputorjunta lahtelaisillekin tutulle Niskasen Tatulle. Pian tämän jälkeen sattui Fuusiolle musta hetki. HV lähetti keskityspallon Fuusion kuudentoista rajalle. Teemu huusi puolustukselle tulevansa ottamaan sen ja hänen edessään Jukka kaatui liukastellen maahan. Vastustaja jatkoi pallon päällä maaliin, ennen kuin Teemu ehti keskitykseen, peli 1-0. Vastustajan taktiikka oli onnistunut täydellisesti. Viimeinen vitonen painettiin täysillä HVn päätyyn ja aivan ottelun loppuhetkillä Terre jatkoi Lasselle takatolpalle, josta Lasse jatko päätyi uskomattomasti tolpan kautta maalivahdin näppeihin. Onni ei ollut tänään fuusiolaisten puolella ja ottelu päättyi katkeraan tappioon. Urheilun raadollisuus realisoitui tänään kovalla tavalla, mutta maalit lasketaan ja HV eteni kolmen joukkueen finaalisarjaan Perus-Ilkeiden ja CityStarsin seuraksi.

Fuusion kohtaloksi turnauksessa koitui surkea viimeistely. Sunnuntain kolmessa ottelussa joukkue ei tehnyt yhtään pelitilannemaalia. Yhden rankkariosuman turvin pääsimme välierään asti. Tuntui, että vaikka Fuusiolla oli aiempaa suppeampi materiaali, niin tänä vuonna olisi ollut hyvät mahdollisuudet jopa jättiyllätykseen ja turnausvoittoon asti. Mutta hyökkääjien tehottomuus ja puolustuksen epäonni ratkaisivat toisin. Turnauksen maalisuhteemme oli kuitenkin komea 13-4. Kahdessa ottelussa kärsimme lähes kohtuuttomasti puolustuksen pienistä virheistä. Vastustaja rokotti näistä maalilla ja vei samalla lohkovoiton että finaalisarjapaikan.

Lasse haki lohtua tutkaan potku kilpailusta ja putsasi palkintopöydän täydellisesti. Ylivoimainen voittotulos 127 km/h toi hänellä Saksan risteilyn ja Niken tuotepalkinnon. Yhdeksän laukauksen sarja oli huikea. Kaikki vedot yli 100 km/h tunnissa ja neljä kilpailun parasta tulosta ! Valitettavasti tämä ei realisoitunut kentällä.

Finaalisarjan voitti Perus-Ilkeät, joka ensimmäisessä ottelussa voitti CityStarsin 3-0. HV yllätti P-Ilkeät 1-0, mutta tämä tulos riitti P-Ilkeille silti turnausvoittoon. CityStars voitti HV:n 2-1. Näin joukkueiden ollessa tasapisteissä sijoitukset ratkottiin maalisuhteiden kautta. Onnea voittajille !


Urheiluseura Fuusio ry
Tanssimäenkatu 12 C 55  15240 Lahti
fuusio@urheiluseurafuusio.com

Martsa ã 2005